Geçen yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde tanıştığı Okan Özmut ile Haziran ayında Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde sade bir nikah töreniyle evlenen Vikaetta Liepikvilt, Antalya'nın Manavgat ilçesine gittikleri balayında, yerel müftülük tarafından düzenlenen bir ihtida töreni ile Müslümanlığı seçti.

Vikaetta Liepikvilt, Müslüman olduktan sonra 'Hürrem Sultan' adını benimsedi. Özmut, "Elbette çevremizde bazı insanlar bu duruma şaşırdı. Ailem de başlangıçta şaşkındı. Ancak sonra 'Bu senin kararın' diyerek kabul ettiler. Asıl önemli olan insanların anlaşabilmesi. Eşim şu anda tam anlamıyla Türkçe konuşmamasına rağmen öğreniyor. Rusça, İngilizce ve Türkçe dillerinde anlaşabiliyoruz." dedi. Özmut, eşinin Müslüman olduktan sonra “Hürrem Sultan” adını aldığını söyledi; "Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan gibi tarihi figürlerin adlarının geçmiş hayatı çağrıştırması insanların ilgisini çekiyor."

Sovyetler Birliği döneminde, çocukken, Ukraynalı ulusal sanatçı Olga Sumska’nın Hürrem Sultan karakterinden etkilendiği için bu ismi seçtiğini belirtti “Hürrem Sultan” ve ekledi; "Vikaetta Lepikwilt isminin anlamı güç, irade, yönetim ve liderliktir. Doğuştan gelen bir iradeye ve kontrol edilemezliğe sahip biriyim. Çocukluğumdan beri Türk kültürüne ilgi duyuyordum." Muhteşem Yüzyıl serisinde Hürrem Sultan’ı çok beğendiğini söyleyen Özmut, Hürrem Sultan’ın dünya çapında tanınmış biri olduğunu da ekledi.

Vikaetta Hürrem Sultan Liepikvilt Özmut, 'Türkiye, adeta Allah'ın özenle yarattığı bir ülke. Zengin doğası ve derin kültürü ile inanılmaz dağlar ve denizlere sahip. İnsanların davranışlarına ve tutumlarına hayran kaldım. Türkiye'de insanlar son derece duyarlı ve misafirperver. Aile kavramı Türkiye'de her şeyin önünde geliyor. Bazen bu durum beni etkiliyor, hatta Ukrayna'da aile kavramının sadece bir formalite olduğunu düşünüyorum. Bir yıldır farklı yerlere seyahat ediyorum; Hindistan, Kıbrıs, Türkiye, Bangladeş, Nepal gibi ülkeleri gezdim. Türkiye'de müzisyen gruplarıyla çalıştım ve İstanbul'da da profesyonel müzisyenlerle bir araya gelmeyi umuyorum. Türk ve Yunan mimarisinin harmanlandığı bu coğrafya beni her zaman etkiledi" şeklinde konuştu.

Profesyonel müziğin yanında avukatlık mesleğini de idame ettiren Özmut; "Ben bir saksafon sanatçısıyım ve profesyonel olarak müzikle ilgileniyorum. Çalışarak, eğlenerek ve bu uğraşım için ödeme alarak hayatımı sürdürüyorum. Ukrayna'da bir orkestrada ve televizyon programlarında çalıştım. Son 2 yıldır dünyayı dolaşıyorum ve Hindistan, Kıbrıs, Türkiye, Bangladeş ve Nepal gibi ülkeleri gezdim. Türkiye'de çeşitli müzik gruplarıyla çalıştım ve İstanbul'da da profesyonel müzisyenlerle bir araya gelmeyi umuyorum." dedi.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı