Büyükelçi Vasyl Bodnar "Kimse bu tarihi unutmasın, bugünden itibaren her şey değişti. 24 Şubat'ı unutmayın" dedi. Vasyl Bodnar'in açıklamaları şöyle:

"Ukrayna silahlı kuvvetlerinden aldığımız bilgilere göre, sabah verileri itibarıyla 5 Rus uçağı, 2 Rus helikopteri düşürüldü. Birkaç kamyon yok edildi. Şu an saldırıya geçen Rus ordusunda ciddi kayıplar söz konusu. Maalesef Ukrayna askerlerinde ve sivil halkta da kayıplar var. 

BİLGİLERİ PAYLAŞACAĞIZ

Verdiğimiz kayıplarla ilgili bilgileri sizinle paylaşacağız ancak Kiev'den teyit bekliyoruz. İnternette gerçeği yansıtmayan bilgi ve belgeler var. Rusya internette enformasyon savaşını da başlattı. Bu nedenle resmi kaynaklardan doğrulanmamış bilgileri lütfen paylaşmayın.

TAMAMEN AÇIK OLACAĞIM

Size karşı tamamen açık olacağım, tam olarak neler yapacağımızı görüşmeler sonucunda paylaşacağım. Sosyal medya hesaplarımızı takip etmenizi rica ediyorum. Durum şu an kontrol altında, devletimizin savunma ve güvenlik sistemi çalışıyor. Tüm dünyadan şunu istiyorum, 24 Şubat'ı unutmayın. Bugünden sonra dünyada hiçbir şey aynı olmayacak."

Bodnar, Dışişleri Bakanlığı'nda Bakanlık yetkilileriyle görüşme gerçekleştirecek.

Editör: TE Bilişim