PKK'lı teröristlerce üniversitede şehit edilen Ülkücü Şehit Fırat Çakıroğlu anısını yaşatmak için kurulan Fırat’ın Kardeşleri Platformu, her yıl olduğu gibi bu yılda Ankara, İstanbul, İzmir ve Kayseri'de bulunan Türkmen çocuklara yüzlerce kışlık mont dağıtımı yaptı.

SOGEV'in destekleri ile yardımları beraber organize eden Fırat’ın Kardeşleri Platformu kış aylarında hiçbir çocuğun soğuk kış günlerinde boynunun bükük kalmaması için mücadele ediyor.

Gönüllü üniversite öğrencileri, avukatlar öğretmenler ve bürokratların oluşumu ile başlatılan yardım kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

SOGEV AÇIKLAMA

SOGEV 1979 yılında kendi varlığını Millet hayatının bekasında eritmiş, Hakka hizmeti halka hizmet olarak gören, Türk milliyetçisi fikir ve hareket adamları tarafından kurulmuştur. Bu itibarla Türk milliyetçilerinin en eski vakfıdır. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın felsefesi ile mütevazi imkanlarını Milletin en acil dertlerine seferber ederek bugünlere gelmiştir. 1979’dan bugüne devam eden bu yolculuğu, hiçbir kişi, kurum ve cemaate değil Türk milletine yaslanarak yürütmüştür ve aynı ilkelerle yürütmektedir. Bu ilkelerle vakfımızı bugüne getiren, başta İlk başkanımız Ülkücü mütefekkir Galip Erdem, Şehit başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ve emaneti bugünlere taşıyan Ülkücü yazar, mütefekkir Lütfü Şehsuvaroğlu olmak üzere tüm başkanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Vakfımız tarafından düzenlenen kampanyalarla, Son bir yıl içinde ihtiyaç sahibi ailelere, evlerinden koparılmış Irak-Telafer Türkmeni, Suriye Türkmeni ve Doğu Türkistan’dan gelen Uygur Türklerine gıda paketleri ulaştırılmış, pandemide uzaktan eğitim gören ancak tableti olmayan ihtiyaç sahibi çocuklarımıza tabletler tedarik edilmiştir.

Editör: TE Bilişim