HABER: SELİM ÇORAKLI

Kardeşten de öte bir gönül bağıyla birbirine kenetlenmiş ve sevgi bağını tesis etmiş “Ülkücü Delikanlılar Vuslat Kervanı” ülkücü hareketin önde gelen isimlerinden İstanbul Ülkü Ocakları eski başkanı ve MHP Erdem Karakoç'un KOÇOBA'sında verilen iftarda buluştu.

İftarın açılması ve yapılan duadan sonra hareketin Dede Korkut'u Orhan Çakıroğlu "Gönülleri birleşenler selam sizlere" diye selamlayarak toplantıyı başlattı.

Orhan Çakıroğlu konuşmasında, ülkücüler arasında sevgi bağının kopmaz bir ip gibi tesis edilmesi gerektiğinin sebepleri üzerinde durdu ve sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkücüler bu vatan için canını veren en temiz evlatlarıdır. Bu toplantılar ülkücüler arasındaki manevi bağın güçlenmesi için bir vesiledir.  Onun için toplantıları harekete dönüştürmek zorundayız. Birbirimizi karşılıksız sevmek ülkücülüğün esaslarındandır. Bu sebeple her konuşmamız ve hareketimiz gönülleri bütünleştirecek vasıfta olmalıdır. Zorluklarla karşı karşıyayız ama bunlar bizi asla bizi yıldıramaz. Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz. Turan ülküsü için her engeli almalıyız. Biz sıradan insanlar değiliz. Ülkücü bu vatan için vardır.”

Daha sonra söz alan Mahmut Yıldırım ise Türk milletini muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak yegâne kadronun ancak ülkücüler olduğunu belirtti.

Ülkücü hareketin önde gelen isimlerinden Hayrettin Alp ise, değişik bahanelerle MHP’den kopanların düştükleri duruma dikkat çekti ve devamında şöyle dedi:

“Ne yazık ki geçmiş dönemde namluların önünde eğilmeyen birçok kişinin şimdilerde küçük menfaatler için eğildiklerini ve başka yerlere serpildiklerini gördüm. MHP’den aday adayı olanların bazıları aday seçilmeyince başka partilerin kapısında makam dileniyor. Bu ülkücüler için küçültücü bir tavırdır. Hâlbuki ocak ruhuyla yetişenler makam istemez. Verilmeyince de küsüp gitmez. Bu yanlışları anlatmak için bütün arkadaşlarımızın sahaya inmeleri ve MHP’nin davasının ne olduğunu anlatmaları gerekir.”

İftara katılanlara hitap etmek için sırasıyla söz alan Dr. Semih Uşaklı, Erhan Öztunç, Bekir Gül, Mustafa Dülger, İhsan Zomp, Hüseyin Koloğlu gibi hareketin çilesini çekmiş ülkücüler ise Türk İslam medeniyetini inşa edecek gençlerin yetiştirilmesi,  ülkücülerin yaşadığı ortak hatıraların gelecek nesillere aktarılmasının gerekliliği ve ülkenin içinde bulunduğu durumlar hakkında çıkış yollarını gösteren konuşmalar yaptılar ve bunun için ülkücülerin iktidarının elzem olduğu üzerinde durdular.

Ülkücünün yolu çetindir Ülkücünün yolu çetindir

İftara ülkücü hareketin önde gelen isimlerinden çok sayıda ülkücü katıldı.

“Orhan Çakıroğlu, Hayrettin Alp, Bekir Gül, Erdem Karakoç, Erhan Öztunç, Selim Çoraklı, Hüseyin Koloğlu, Mahmut Yıldırım, İhsan Zomp, Kahraman Dervişoğlu, Memduh Yellice, Muhammet Dadakoğlu, Muradi Güler, Mustafa Can, Mustafa Dülger, Mustafa Seyhan, Nadir Altındal, Abdülhamit Yıldırım, Ahmet Tat, Ali Çakmak, Bilgehan Dadakoğlu, Celal Yardımcı, Ceyhun Manuoğlu, Engin Kayacık, Harun Eraslan, Hasan Şahin, Hikmet Kurt, İdris Kendir, İhsan Tok, Kadir Çelebi, Kenan Kenger, Kıyas Yıldırım, Murat Elçi, Murat Ünlü, Mustafa Özçelik, Necmi Ak, Oğuz Karaman, Orhan Korkmaz, Orhun Daştan, Prof. Musa Taşdelen, Reşit Sözügüzel, Satılmış Karabacak, Mehmet Karakoç, Dr. Semih Uşaklığil, Sıtkı Akbal, Suskun Mustafa, Talat Özmen, Tanrıkut Turkeş Karakoç, Yücel Calbaz.”

Toplantı Orhan Çakıroğlu’nun iftara katılanlarla beraber söylediği

"Kürşad'ın narasıyla indik Tanrı Dağından,

Ruhumuzu kandırdık Orhun'un kaynağından,

Bu kaynaktan içenin yürekleri tunç olur.

Türk'e kefen biçenin ölümü korkunç olur."  marşıyla sona erdi.

Editör: Habererk Habererk