HABERERK/ÖZEL HABER

İçlerinde eski bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu 70’li yılların tanınmış ülkücülerinin öncülüğünde imza toplayan Ülkücüler Millet İttifakı’na çağrı yaptı. İşte o çağrı;

KARAR VERİCİLERE ÇAĞRIMIZDIR !

Biz bu bildiriyi Türk Milleti’nin ve Türk Devleti’nin BEKA’sı için yazdık, yeni bir “Düyun-i Umumiye şartlarının eşiğine getirilmiş olan ÜLKEMİZİ ve DEVLETİMİZİ bu cendereden kurtarmak için hangi partiye mensup/yakın olduğundan bağımsız olarak, TÜRK MİLLETİ’NİN ADANMIŞLARI “ÜLKÜCÜLER” OLARAK yazdık ve imzaladık !

Millet İttifakı’nın Cumhuriyet’e ve Demokrasiye geri dönme, beraberinde “İyileştirilmiş Parlamenter Sistem” vaadi, tüm Türk Devletleri’nin ve Türk Milleti’nin tarihsel kaderini “Ergenekon’dan Çıkış” kadar etkileyecek bir kritik eşik olduğu kanaatimiz vardır..
Bu kritik eşikte ADAY TESPİTİ asla ihtiraslara, siyasi beklenti ve çıkar hesaplarına kurban edilemeyecek kadar mühim ve belirleyicidir !

Millet İttifakı bileşenlerinin birinci ve hayati görevi “doğru aday”ı belirlemektir.. Esasen varoluş sebepleri budur. 

Bu sebeple işin en başında, ittifak olarak oy birliği ile belirledikleri ADAY TARİFİ, değil günler aylar, -geçerli şartlar ve ülke sosyolojisi mevcuttaki gibi oldukça- çağlar geçse de değişmeyecek doğruluktadır.. 
Nitekim her gerek oldukça bu “Aday Tarifi”ne bağlı oldukları, bağlı kaldıkları, hem ittifakın haldeki en büyük partisinin genel başkanı, hem ittifakın tüm temsilcileri tarafından defalarca açıklanmıştır.

İnternet’ten kolayca erişilebilecek bu tarifi bir kere de biz hatırlatalım;

•    Devleti bilmeli.
•    Sağduyulu olmalı.
•    İttifakın bileşenlerine güven vermeli ve ortak hareket etmeyi temel ilke olarak kabul etmeli.
•    Aday siyasetçi olmalı. Çünkü devlet siyasal bir organ. Siyasal organı iyi tanımalı.
•    Çok popüler bir ismi getirip cumhurbaşkanı seçelim diye bir düşüncemiz yok.

Tabi bir de sıklıkla tekrarlanan “KAZANACAK ADAY” vurgusu var.. Aday Türkiye sosyolojisine uygun olmalı..  

*

ŞİMDİ BİZ, ÜLKÜCÜLER OLARAK BU İŞİN MUHATAPLARINA SESLENİYORUZ ;

 HERHANGİ BİR İHTİRAS, KAYGI, YANLIŞ HESAP SEBEBİYLE BU DOĞRU TARİFTEN GERİ ADIM ATILACAK OLURSA, YANLIŞ BİR TERCİH YAPILACAK OLURSA, HELE Kİ BUNDAN YANLIŞ BİR SONUÇ DOĞACAK OLURSA.. 
BUNA SEBEP OLANLARI VE PAYI OLANLARI MİLLET VE DEVLET DÜŞMANI OLARAK, DÜŞMANIMIZ OLARAK GÖRECEĞİZ  !
ONLARI VE NİYETLERİNİ, İHTİRASLARINI, KİŞİSEL BEKLENTİLERİNİ MİLLET VE TARİH ÖNÜNDE HER DAİM İLAN VE TEŞHİR EDECEĞİZ !  TOPLUM İÇİNDE YAŞAYAMAYACAK VE BARINAMAYACAKLAR !..
LANETLİ YAŞAYIP LANETLİ ÖLECEKLER !..

Bu sebeple;
SİZDEN UMULAN FERASETİ GÖSTERMENİZ UMUT VE BEKLENTİSİ İLE..


Yılma DURAK, Hasan ALBAY, Sakin ÖNER, Seyit Osman SEVİMLİ, ibrahim Yaşar DEDELEK, Kazım AYAYDIN, Ali BATMAN, Mehmet AÇAR, Süleyman ERBAŞI, Kemal ATA, Osman DEMİREL, Salih ÖZBİDECİLER, Kerim TAŞ, Ali Kemal GÜL, Cemal DÖNMEZER, Edip TEKKOL, Ömer BİLGEN, Kerim YILMAZ, İbrahim Hakkı BİLALOĞLU, Mustafa ÇİFTÇİ, Osman DUYAR, Tevfik AY, Naci KARA, Zeki SARAL, Mehmet NARİN, İbrahim OKUR,  Şekip MEHAN, Ali İhsan AYDIN, Bekir FİLİZLİBAY, Yaşar BOZKURT, İbrahim YOLCU, Ahmet BORAN, Mehmet ÖNCÜ, Erdinç BALCI, Hasan BENLİ, Hasan KARABACAK, Cengiz YALÇINLAR, Adnan ÇORBACI, Suat ÖRMECİ, Selahattin HASEKİ, Lami ORUÇ, Yusuf BIYIKOĞLU, Kaplan KÜÇÜK, Beşir DEDE, Metin YUVACI, İmdat BABA, Asım YILDIRIM, Ali İhsan YILDIRIM, Hasan ŞEFTALİ, Mehmet DÖNMEZ, Adnan TAHAOĞLU, Hüseyin KARABIYIK, Şahap YASAN, Şahin ZENGİNAL, Özdal YURT, Hayrettin ERTEKİN, Mustafa ÜNDER, Serdar TOPATAN, Mehmet METİNER, Nizamettin ARAS, İdris TÜRKTEN, Hasan Basri ŞENAL, Muzaffer OFLAZ, Yavuz ALBAY, Raci ÖZBEK, Zeynep EMECAN, Ekrem SÜTÇÜ, Murat KILINÇ, Akın HACISALİHOĞLU, Mehmet SORAL, Ahmet BULDUR, Metin KADIOĞLU, Recep ŞANLI, Mustafa AKYÜZ, Mustafa BÖKE, Doğan KÖSEOĞLU, Zeki SARITAŞ, Abdullah KÖSE, Ali BAYKAN

Editör: Fatih Savuk