Ülkücü kökenli siyasetçi ve akademisyenler tarafından kurulan "Milli Egemenlik Platformu" yeni bir girişim olarak hayata geçiriliyor. Ankara'da düzenlenen iftar programında platformun ilk bildirisi kamuoyuna açıklandı. Katılımcılar arasında ülkücü kökenli bazı belediye başkanları ve eski politikacılar da bulunuyordu.

“Bu bir yeni kavimler göçü. Bu bir demografik istila. Bu istilanın bir sonucu” “Bu bir yeni kavimler göçü. Bu bir demografik istila. Bu istilanın bir sonucu”

Platformun iftarına yoğun ilgi gösterilirken, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özaslan ve eski İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan gibi isimler de katıldı. Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da platforma selam gönderdi.

İftar yemeğinin ardından, platformun yürütme kurulu üyelerinden Yusuf Özkan bir konuşma yaparak katılımcılara hitap etti. Daha sonra, Prof. Dr. Ahmet Bican Erc…
 Bu bağlamda, gençlerimizin Türklük bilinciyle ve bilimin ışığında yetişmesine yardımcı olmak, bugün ve yarın arasında bilgi aktarımı sağlamak en önemli görevlerimizdendir. Başta milli birliğimiz olmak üzere; nüfus yapımıza, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatımıza tehdit oluşturan sığınmacı ve kaçak yabancı sorunuyla mücadele edeceğiz. Bütün mücadelemiz; demokrasiyi, meşruiyeti, hukukun üstünlüğünü esas alacak, insan haklarına saygı çerçevesinde, içte ve dışta barış ilkesi kaynaklı olacaktır.”

Ekran Görüntüsü 2024 04 07 120142

Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan giderek, Türk Milleti'nin egemenliğini koruma ve geleceğe taşıma görevini yerine getirme azim ve kararlılığındayız. Türk kimliğinin ve milli egemenliğimizin tartışmaya açıldığı bir dönemde kimliğimizin ve egemenliğimizin dokunulmaz olduğunu hatırlatıyoruz.

Ülkümüz; yüksek Türk kültürünü, milli ve manevi birliğimizi güçlendirecek şekilde geleceğe taşımak ve Türk uygarlığını çağdaş uygarlıkların üzerine çıkarmaktır. Görevimiz vatan, tarih, dil, sanat, aile, ahlak, özgürlük, din ve vicdan hürriyeti gibi insan ve milletin vazgeçilmez değerlerini korumak ve geliştirmek; bunlara veya milli birliğimize yönelik tehditler hakkında Türk Milleti'ni bilgilendirmek, milli bilinci canlı tutmaktır.

Platformun 40 kişilik yürütme kurulu üyeleri şunlardır:

Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun
Prof. Dr. İskender Öksüz
Ahmet Hamdi Ünal
Prof. Dr. Alir Rıza Söğüt
Ali Şanalmış
Ali Uzunırmak
Alptekin Yıldırım
Atilla Kaya
Ayfer Uzunırmak
Arkan Karaoğlu
Fahri Akman
Fatih Bozaklı
Fatma Koç
Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu
Gazi Çevik
Gökhan Yılmaz
Hakan Erdem
Hakan Paksoy
Hamdi Kılıçarslan
Hanefi Çelebioğlu
Harun Meral
Hasan Gömleksiz
Prof. Dr. İbrahim Maraş
Kadir Şahin
Prof. Dr. Kemal Aydın
Prof. Dr. Kürşat Öncül
Prof. Dr. Mehmet Alagöz
Mehmet Emin Uyartaş
Prof. Dr. Meltem Çetin
Meryem Kuz Halkacı
Mesut Güneş
Prof. Dr. Murat Esin
Mustafa Celepçi
Doç. Dr. Osman Yılmaz
Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu
Sema Doğan
Prof. Dr. Selçuk Bali
Prof. Dr. Selçuk Peker
Paşa Kula
Prof. Dr. Recep Çetin
Suat Başaran
Prof. Dr. Şahin Akıncı
Prof. Dr. Vahit Türk
Vasıf Duygulu
Yağmur Tunalı
Yıldırım Görgen
Yusuf Özkan

Editör: Habererk Com