Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "CHP ile seçim işbirliği yapabiliriz" dedi.

Ancak bunun için CHP lideri Özgür Özel ile bir protokol imzalamaları gerektiğini söyledi.

Özdağ, "Özel, bu protokolde Şeyh Said'in vatan haini olduğunu kabul etmeli. HDP'nin terör bağlantılı bir parti olduğunu bize garanti etmeli. HDP ile değil, sadece Zafer Partisi ile ittifak kuracağını taahhüt etmeli. 1924 Anayasası'nın belirlediği milli, üniter, laik devlet ilkelerine bağlı olduğunu protokole yazmalı. Bu protokolün gizli olmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Özdağ, "İYİ Parti Genel Merkezi, çağrımıza ve randevu talebimize henüz cevap vermedi" dedi.

Özdağ, "Randevu ve işbirliği talebimiz sonsuza dek sürmeyecek. Eğer birkaç gün içinde olumlu bir cevap alamazsak, bu konudaki değerlendirmemizi, vatansever seçmenin takdirine bırakacağız ve taleplerimizi geri alacağız" dedi.

Trabzon'a gelen Özdağ, Beşikdüzü ilçesinde esnafın sorunlarını dinledi. Atatürk Köşkü'nü ziyaret ettikten sonra Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı yapan Özdağ, Diyarbakır'daki bir bulvara "Şeyh Said" adının verilmesini kınadı, bu konuyu gündemde tutacaklarını söyledi.

Özdağ, 81 ilin tüm ilçelerinde kendi adaylarını çıkarmak için çalıştıklarını belirterek şöyle dedi:

"Kars ve Iğdır'da ilçelerde aday göstereceğiz, ilde aday göstermeyeceğiz. Burada HDP karşısında güçlü olan vatansever adayı destekleyeceğiz. Bu aday MHP, CHP, İYİ Parti adayı olabilir. Partilerine değil, kazanma şanslarına ve vatanseverliklerine bakacağız. Çünkü bu şehirlerde bir daha HDP'nin kazanmasını istemiyoruz. Bu konuda güçlü olan adaya aktif şekilde destek olacağız."

İYİ Partiye seçim işbirliği çağrısında bulunduklarını ifade eden Özdağ, "10 günden fazla zaman geçti. Randevu da istedik. Ama İYİ Parti Genel Merkezi, çağrımıza ve randevu talebimize hala cevap vermedi. Randevu ve işbirliği talebimiz sonsuza dek beklemeyecek. Eğer birkaç gün içinde olumlu bir cevap gelmezse, bu konudaki değerlendirmemizi, vatansever seçmenin takdirine sunacağız ve taleplerimizi geri çekeceğiz." dedi.

"CHP ile seçim işbirliği yapabiliriz, Özgür Özel ile bir protokol imzalamamız lazım"

Özdağ, CHP ile seçim işbirliği yapma düşüncesinin sorulması üzerine de şunları söyledi:

"CHP ile seçim işbirliği yapabiliriz. Ama bunun için Özgür Özel ile bir protokol imzalamamız lazım. Özel, bu protokolde Şeyh Said'in vatan haini olduğunu belirtmeli. HDP'nin terör bağlantılı bir parti olduğunu bize söz vermeli. HDP ile değil, sadece Zafer Partisi ile ittifak kuracağını vaat etmeli. 1924 Anayasası'nın belirlediği milli, üniter, laik devlet ilkelerine uyduğunu protokole yazmalı. Bu protokolün gizli olmasını istemiyoruz. Teklifimizi ortaya koyduk."

AKP'den istifa eden 20 kişi CHP'ye geçti AKP'den istifa eden 20 kişi CHP'ye geçti

Özdağ, daha sonra Trabzon Adliyesi'ne giderek, Diyarbakır'daki bir bulvara "Şeyh Said" adının verilmesiyle ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle Trabzon İdare Mahkemesine dilekçe verdi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı iken Ümit Özdağ yerel seçimde CHP'yle ittifakı için, " Kişisel olarak da böyle bir ittifakın olmaması gerektiğini düşünüyorum" demişti.

Kaynak: Haber merkezi