Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında son günlerde artarak devam eden Türkiye- Yunanistan  krizini değerlendirdi.

AKP Hükümeti’ni eleştiren Özdağ, iktidarın Türk adalarının işgaline göz yumduğunu söyledi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Zafer Partisi lideri, “Sen egemenliği bize ait olan adaların işgaline göz yumacaksın ve ‘Biz bağlamaz’ diyeceksin. Bak Erdoğan bu iş seni çok iyi bağlıyor” dedi.

kapak_144626

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAYA KARAR VERİLMİŞTİR”

Hukukçu arkadaşlarımız ile yaptığımız incelemede 20 yıllık AKP iktidarında egemenliğimiz altındaki adaların aleni işgaline sessizce göz yummak, Türk Ceza Kanunu’nun dördüncü bölümünde yer alan ‘Devletin güvenliğine karşı suçlar’ kapsamında değerlendiriliyor. Bu kapsamda Zafer Partisi olarak, adalarımızın sorumsuzca işgaline göz yummak, Türk Ceza Kanunu’nun 302’nci madde birinci fırkasına göre devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya devletin bağımsızlığını zayıflatmaya, birliğini bozmaya, devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik bir fiil olarak veya kısaca devletin birliğine ve ülke bütünlüğünü bozmak kapsamında değerlendirilerek, suç duyurusunda bulunmaya karar verilmiştir.

Editör: Gökçe Sevim