İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, katıldığı bir televizyon programında, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki görüşlerini açıkladı. 

Habertürk'te Serap Belet'in moderatörlüğünü yaptığı "Olaylar ve Görüşler" programında 2023'te yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili çalışmalarını anlatan Kavuncu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığı konusuna da değindi. Kavuncu'nun açıklamaları, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Nisan 2022'de Cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı göstermesinin ardından, "İYİ Parti de diğer partiler de sığınmacılardan sonra Yavaş konusunda da Zafer’i takip ediyo" yorumlarına neden oldu. 

İYİ Parti olarak Şubat ayından beri sahada yaptıkları çalışmalarda en fazla duydukları ismin Mansur Yavaş olduğuna dikkat çeken Kavuncu, "Kemal Bey'in adaylıkla ilgili konuşuluyor olmasından daha doğal bir birşey yok. Kemal Bey adaylığını ilan etmedi, ama 'sadece ben adayım demedi' diye de konuşuluyor. Ben şunu söylüyorum, aday olacaksa da aday olmayacaksa da Sayın Kılıçdaroğlu'nun bunu açıklaması lazım. Çünkü aday olacağı zaman bu çabanın olması lazım. Aday olmayacaksa da kim aday olacaksa bunu zaman gösterecek. Sayın Kılıçdaroğlu, 'Biz Türkiye'nin iyiliğini istiyoruz, biz Türkiye'nin önünü açacağız' dedi. İnsanlar oradan algı çıkarıyor. O da o algıya müsaade ediyor. Bu son derece doğal" dedi.

Kavuncu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın aday gösterilme olasılığı yönündeki soruya da "Bizim Şubat ayından beri sahada en fazla duyduğumuz isim Mansur Yavaş'ın ismi. Onun adaylığı ile ilgili bizim Şubat ayından beri yaptığımız çalışmalarda en çok bu ismi duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de İstanbul'da bir esnafın Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini söylemesi üzerine gazetecilerin bu yöndeki sorularını cevapsız bırakmıştı.

Editör: Yadigar Hanım