Suriyeli sığınmacı ve kaçakların vatanlarına gönderilmesi üzerine yaptığı çıkışlarla tüm Türkiye'nin ortak derdini dile getiren Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Mersin KYK kız yurdu önünde basın açıklaması yaparken bir hekimin "Çocuk acilin %70'i Suriyeli çocuk, Kadın acilin %95'i Suriyeli, Yetişkin acilin %50'si Suriyeli, ülke elden gidiyor" sözleri sosyal medyada hızla desteklenmeye devam ediyor.

Özdağ: "Soğukkanlı olun, ortalık karıştırılmak istenecek, bu tuzaklara düşmeyelim"

İsyanını dile getiren doktorun ardından açıklamalarına devam eden Özdağ: "Suriyeli hasta olursa o da tedaviye ihtiyaç duyar. Suriyeli çocuk da çocuktur. Kızgınlığınızı anlıyorum. Ama öfkenizi demokratik olarak seçimlerde gösterin. Hepinize söz veriyorum; "Zafer Turizm ile hepsini vatanlarına yollayacağız. Ama şimdi gün o gün değil, şimdi depremin açmış olduğu yaraları sarma günü, vatanımıza sahip çıkma günü, insanlarımıza sahip çıkma günü, cenazelerimiz için dua etme günü." diyerek öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

"Öfkenizi, kızgınlığınızı sokaklara dökmeyin"

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ: "Tekrar ediyorum: öfkenizi ve kızgınlığınızı sokağa dökmeyin. Soğukkanlı olun, tahrikler yapılmak istenecek. Ortalık karıştırılmak istenecek. Bu tuzaklara düşmeyelim" ifadeleriyle halkı sağ duyulu olmaya davet etti.

Editör: Bumin Kağan Muti