Zafer Partisi Genel Başkanı Mansur Yavaş, İzmir programında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Altılı Masa'nın Mansur Yavaş'ı Cumhur.aşkanı adayı göstermesi için yaptığı çağrıyı tekrarlayan Özdağ, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu da emekliye ayrılmaya davet etti.

Zafer Partisi'nin 14 aylık bir parti olmasına rağmen Türk siyasetine damga vurduğunu dile getiren Özdağ, icraatlarıyla hem iktidarı hem muhalefeti formatladıklarını söyledi. Suriyeliler başta olmak üzere pek çok konuda siyasetin gündemini oluşturduklarını kaydeden Özdağ şunları söyledi:

"Sadece Suriye meselesinde değil... Köy okullarının tekrar açılması konusunda hem iktidarın hem muhalefetin gündemini belirledik. Ekonomide önerdiğimiz birçok programın muhalefetin bilinen partileri tarafından da tekrar edilmeye başladığını görüyor ve  bunu gülümseyerek izliyoruz. Türk halkı nezdinde inandırıcı değiller."

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı çıkarma konusunda kendi içinde kavgalı olduğunu iddia eden Özdağ, "O günden bugüne Mansur Yavaş'ın adaylığı konusunda bir gelişme olmadığı gibi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 6'lı masanın onayı olmadan da aday olma konusunda oldukça istekli olduğuna bütün Türk kamuoyu şahit oluyor. Bu isteğin, bu arzunun nedeninin ne olduğunu bilmemiz mümkün değil. Sayın Kılıçdaroğlu, eğer Türkiye'ye bir iyilik yapmak istiyorsa adaylıktan vazgeçerek Mansur Bey'in adaylığını desteklemeli. Bu hem Türkiye'yi rahatlatacak hem de kendi içerisinde daha da kavgalı hale gelen bu 6'lı masanın Türkiye'ye çözüm doğrultusunda ilk kez bir adım atma fırsatını yakalamasını sağlayacak." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması halinde birlikte hareket edecekleri siyasi partilerin de bir aday çıkartacağını belirten Özdağ, birçok ittifak seçenekleri olduğunu, bu görüşmelerin yapılmasını da yararlı gördüklerini kaydetti.

Özdağ, Ahmet Davutoğlu'nun ise Türkiye'ye yapacağı en iyi hizmetin emekliye ayrılıp köşesinde kitap yazmak olacağını sözlerine ekledi.

Editör: Yadigar Hanım