Parti kurma çalışmalarına hızla devam eden Ümit Özdağ  Hande Aydemir ve Ceyhun Bozkurt’un sunduğu TV100’de yayınlanan “Gün Biterken” programına katıldı.

Ceyhun Bozkurt’un sorduğu Süleyman Soylu sorusuna Özdağ şöyle cevapladı: “Türkiye’de açılış sürecinde terör örgütüyle müzakere yaptılar. Terör örgütüyle anayasa yazdılar.

O dönemde Güneydoğı Anadolu'da ilçeler PKK terör örgütüne teslim edildi.

Ve bu ilçeleri PKK terör örgütünden geri alabilmek için kaç şehit verdik?  Ceyhun bey siz bilirsiniz?  721 değil mi?

 Peki bunlar Jandarma ağırlıklı olarak Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat değil mi?

 Evet, Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat’ta ki kahraman kardeşlerimiz Türk güvenlik güçlerinin en elit en seçkin birlikleri değil mi?

Türk ordusunun, Türk güvenlik güçlerinin en seçkin birliklerinden 700'ün üzerinde Şehit veriyoruz.

 Biz Kıbrıs'ta 600 şehitle devlet kurduk kardeşim. şŞimdi Güneydoğu Anadolu'da ilçelerimizi terör örgütünün elinden almak için eğer 700 tane şehit veriyorsan başarı hükümetin değil o şehitlerin başarısıdır.

 Başarısızlık da o ilçeleri PKK terör örgütüne teslim eden hükümetindir. Teslim etmeseniz de bu çocuklarımız onları geri almak için Şehit olmasalardı.

“Efendim biz Fırat Kalkanı Operasyonu yaptık.” Yapmasaydınız kardeşim Beşar Esad'ı devirmeye kalkma saydınız da o bölgeye IŞİD hakim olmasaydı o bölgeye PKK hakim olmasaydı bizim çocuklarımız da gidip şehit olması.

Beşar Esad'la kavga ediyorlar. Seçim oldu.  “Seçim gayrimeşru.”  Böyle dedi Dışişleri Bakanlığı.

 İnanılır gibi değil gayrimeşru olan nedir İstanbul'daki ikinci seçimler gayri meşrudur.

Çünkü biz oy pusulasının içinde farklı oylar çıkıyor Bir tanesini iptal ediyorsunuz diğerlerini kabul ediyorsun. Siyasi Tarih Böyle bir rezalet görmedi. Buna meşhur diyen siyasi zihniyet yani Saray rejimi şimdi Suriye'deki seçim gayrimeşru diyor.”