Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ seçim sonuçlarını değerlendiriken Erdoğan'ın kazanmasını ''Pirus zaferi''ne benzetti. Kral Pirus Roma'yı fethederken Tanrım bana böyle bir zafer birdaha yaşatma demişti.  Erdoğan kazandığı halde kaybetmiştir. Bu zafer Pirus zaferidir açıklamasını yaptı.

Bunun üzerine herkes Pirus Zafer'i  nedir? Ümit Özdağ ne demek istedi? Sosyal medyada   Pirus merak konusu oldu.

"Pirus zaferi", ismini Makedonyalı kral Pyrrhus'tan almaktadır.

Kral Pirus Roma'yı fethederken Tanrım bana bir daha böyle zafer yaşatma demesini örnek göstererek Erdoğan seçimi kazanarak mağlup olmuştur şeklinde yorumladı.

"Pirus zaferi", ismini Makedonyalı kral Pyrrhus'tan almaktadır. Pyrrhus'un ordusu, Pirus Savaşı sırasında MÖ 280'de Heraclea Muharebesi'nde ve MÖ 279'da Asculum Muharebesi'nde Romalıları yendiği halde, geri dönüşü zor kayıplar vermiştir.

 Pirus zaferi'nden dolayı kendisine sevinç dileğinde bulunanlara, böyle olacak başka bir zafer onu tamamen mahveder şeklinde yanıt verdi. Çünkü yanında getirdiği kuvvetlerin büyük bir kısmını, neredeyse tüm özel dostlarını ve başkomutanlarını kaybetmişti. Yeni asker kaynakları olmadığı gibi, verdikleri kayıplarına rağmen cesaretlerinde hiçbir azalma olmadı, Hatta öfkeyle daha da güçlendiler ve savaşa devam etme konusunda yeni bir kararlılık kazandılar.

Pirus zaferi, kazanan üzerinde o kadar yıkıcı bir etki yaratan bir zaferdir ki, bu durum neredeyse bir yenilgiyle eşdeğerdir.

Böyle bir zafer, gerçek anlamda bir başarı duygusunu yok eder veya uzun vadeli ilerlemeye zarar verir. 

Editör: Habererk Com