Prof. Dr. Güner Sönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla sağlık sisteminin içindeki olumsuz durumu yansıttı. Doktor olmadığı için hastanelerde bazı bölümlerin kapatıldığını dile getirdi.belirten Sönmez, "Sağlık sistemimiz alarm veriyor, benden söylemesi" diyerek uyarıdı.

İktidarın sağlık sisteminde şahlanış yaşandığını açıklamasına rağmen, hemen hergün bir sağlık skandalı yaşanıyor. Sağlıkta şiddetin artması, yaşam kalitesinin düşmesi ve düşük maaş nedeniyle doktorlar yurt dışına gitmeye başlarken, hemşireler de çareyi yurt dışına gitmekte arıyor.

Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara değinerek, vatandaşların da randevu krizi yaşadığını dile getiren Prof. Dr. Sönmez, azalan hekim sayısının yükü kaldırmakta zorlandığını vurguladı.

Hekimlerin de hastaların da durumdan mağdur olduğunu ifade eden Sönmez, paylaşımında "Doktor olmadığı için hastanelerde bazı bölümler kapanıyor, ameliyatlar ve poliklinik randevuları çok uzak tarihlere veriliyor, azalan hekim sayısı yükü kaldırmakta zorlanıyor. Hekim de, hasta da mağdur. Sağlık sistemimiz alarm veriyor, benden söylemesi" dedi.

İşte Sönmez'in o paylaşımı:

Editör: Yadigar Hanım