Ünlü yazar Alper Aksoy, Türkiye gündemine bomba gibi düşen Sinan Ateş cinayeti ile ilgili çarpıcı bir yorum yaptı. Aksoy, Sinan Ateş'in katil zanlısı olarak iki gün önce lastik botla kaçtığı Yunanistan'a ayak basar basmaz yakalanıp Türkiye'ye iade edildiğini hatırlatarak, "Göreceksiniz birkaç aya kalmaz bu Eray katili, cezaevinde elini şakağına koyup düşündükten sonra olup biteni anlayacak, sonra bülbül gibi şakıyacaktır." dedi.

Aksoy, Sinan Ateş cinayetinin "örgüt cinayeti nedir?" konusuyla ders kitaplarında okutulması gerektiğini vurgulayarak, sadece Eray Özyağcı'nın da aralarında bulunduğu 19 kişinin değil, en az 7-8 kişinin daha tutuklanması gerektiğine dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz'a büyük ayıp İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz'a büyük ayıp

Aksoy, açıklamasında şunları söyledi:

"Sinan Ateş'in katili lastik bir bot ile yanına üç beş Afganlı alarak Meriç nehrini geçmiş, Yunan toprağına ayak bastığı an yakalanıp Türkiye'ye iade edilmiş.

Bu kaçış hikayesinden ben şunu anladım: Sonu baştan belli çok acemice bir plan bu. Belli ki Eray Özyağcı'nın çevresini korku sarmış, katile yardım etmeye örneğin Yunan adalarına sahte bir kimlikle kaçırmaya bile cesaret edememişler. Göreceksiniz birkaç aya kalmaz bu Eray katili cezaevinde elini şakağına koyup düşündükten sonra olup biteni anlayacak sonra bülbül gibi şakıyacaktır.

Hukukçu değilim. 'Örgütlü cinayet nedir?' diye bana sorulsa 'Sinan Ateş cinayetine bakın, ders kitaplarına da alın' derim. Şu an bu suç örgütünden içeri alınan 19 kişi oldu. Örgütün tam sayısı bu kadar değil ama... Daha 7-8 kişinin tutuklanması gerekiyor. Onların kimler olduğunu da tüm Türkiye biliyor.

Mazlumun ahı, indirir şahı..."

KAÇAK GİTTİĞİ YUNANİSTAN'DA YAKALANMIŞTI

Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş'in Ankara Çukurambar semtinde öldürülmesine ilişkin soruşturmada bugüne kadar aralarında Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel ile tetikçiyi taşıyan motosikletin sürücüsü Vedat Balkaya ve Doğukan Çep'in de bulunduğu 18 kişi tutuklanmış, Ateş'in katili Özyağcı ise firar etmişti. Firari tetikçi Özyağcı, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken Meriç nehrini botla geçtikten sonra Yunanistan sınır görevlileri tarafından yakalanmış, deport edilen Özyağcı, 6 Şubat'ta Türkiye'ye teslim edilmişti. 

Üzerinden sahte kimlik çıkan Özyağcı, Edirne Uzunköprü'deki Jandarma görevlilerince teslim alınarak sorgulanmak üzere Ankara'ya getirildi.

Editör: Yadigar Hanım