Dört gözle beklenen 14 Mayıs seçimleri bugün saat 08.00’da başladı. Oy verme işlemi 17.00’da sona erecek. YSK yasakları da 18.00’da sona erecek. Ülkenin dört bir yanından vatandaşlar sandık başına giderken ünlüler de sandık başlarında görüntülendi.

Bugün sabah saatlerinde, ünlü sanatçı Sezen Aksu, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanmak üzere İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan Sedat Simavi Orta Okulu'na geldi. Sırada bekleyenler arasında yer alan Aksu, hayranlarıyla fotoğraf çektirip imza dağıttıktan sonra 1275 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

HAYRANI ÇİÇEK VERDİ ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI

 Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Aksu, "Vatana millete hayırlı olsun, hep öyle denir ben de öyle diyeyim. Gerçekten öyle olsun" ifadelerini kullandı. Bu sırada okula gelen bir kişi de Sezen Aksu'ya çiçek vererek anneler gününü kutladı. Aksu, hayranına sarılarak öptükten sonra okuldan ayrıldı.

Bozcaada ilçesi, Çanakkale'de 2 bin 691 seçmen için 8 sandık kuruldu. Bu sandıklardan biri de Halk Eğitim Salonu'ndaki 1004 numaralı sandıktı. Ünlü komedyen Ata Demirer de bu sandıkta oy kullandı.

Oyuncular Berrak Tüzünataç ve Serenay Sarıkaya da oy kullanmak üzere İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Lütfü Banak İlkokulu'na gittiler. Tüzünataç, 1061 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Hepimiz için en iyi sonucun çıkmasını diliyorum, özellikle de gelecek kuşaklar için. Görevimizi yaptık ve sonuçları bekleyeceğiz" dedi.

Ardından aynı okula gelen Serenay Sarıkaya da 1059 numaralı sandıkta oy kullandı ve "Bayağı bir sıra bekledim ama heyecanlıyız. Hepimize hayırlı olsun" sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

Editör: Habererk Haber Merkezi