Uzmanlar açıkladı; kalp rahatsızlığı olanlar için sağlıklı uyku pozisyonları açıklandı. Beslenme uzmanı Ali Ramazan, kalp rahatsızlıklarını iyileştiren uyku pozisyonunu açıkladı. Independent Türkçe’nin haberine göre; Kalp rahatsızlığı olan ve sağ tarafa yatmayı daha konforlu bulan kişilerin de kendini zorlamaması gerektiği bildirildi. Sırtüstü uyumak omurganız için daha sağlıklı olabilirken, sağ tarafa yatmak kalbiniz için faydalı olduğu bildirildi. En sağlıksız uyku pozisyonu ise; karın üstü uyumak, omurga üzerine stres bindirdiği için sağlıksız kabul edilen tek pozisyondur.

Ali Ramazan cümlelerine şu şekilde devam etti; “Sırtüstü uyumak omurganız için daha sağlıklı olabilirken, sağ tarafa yatmak kalbiniz için faydalıdır. Ayrıca sırt üzerindeki baskıyı azaltır ve hamile kadınların uyuması için en ideal bir yol.”

Buna göre hamileyken sol tarafa yatmak kalp, fetüs, rahim ve böbrekler arasında kan akışını kolaylaştırırken, karaciğerdeki baskıyı azaltabilir. Genel olarak da horlayan, reflüsü olan, yüksek tansiyon veya sindirim sorunlarından mustarip kişiler için sol tarafa yatmak daha iyi olabilir.

(Kaynak: Yeniçağ Gazetesi)

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı