Borsa, yabancıların özellikle bankacılık sektörü hisselerindeki ısrarlı satışına rağmen yükseliyor.
Endeks kapanış gününde bankacılık sektöründeki yukarı hareketten dolayı yükselişini sürdürdü. Borsa 100 endeksi sadece 0.40 yükselirken. Bankacılık endeksinde yüzde 5'e yakın yükseliş gösterdi.

Yeniçağ Gazetesi ekonomi yazarı Remzi Özdemir yabancıların bankacılık sektöründeki hisselerini satmasına rağmen, yükselişi analiz eden bir yazı kaleme aldı.

İşte Remzi Özdemir'in konuyla ilgili yorumu:

Bu yükselişte en çok dikkat çeken ise yabancı satışlarına rağmen endeksin yükselmesi. Yabancılar son bir haftada özellikle Yapı Kredi, İş Bankası ve Akbank hisselerinde yoğun satış yaptılar.

YABANCI NEDEN SATIYOR

Yabancıların seçim beklentisiyle alım yapması beklenirken tam tersi satış yapmaları kafaları karıştırdı. Yabancıların neden sattığı yollunda net bir tahmin yapan uzman yok. Ancak AKP’nin son dönemde adeta uçaktan atar gibi dağıttığı paraların seçimi kazanma olasılığını ortaya çıkarttığı görüşünü ortaya çıkartıyor. İddialara göre seçim sonrası yabancılar Türkiye’de finansal kriz bekliyor.

KİM ALIYOR?

Borsada yabancıların satışı yerli yatırımcılar ve bireysel emeklilik fonları karşılıyor. Yüzde 30 devlet katkısı nedeniyle bireysel emeklilik fonları hızla büyürken paranın bu fonlar vasıtasıyla borsaya yönelmesi sağlanıyor.

Editör: Yadigar Hanım