Bağımsız İstanbul Milletvekili ve Ayyıldız Hareketi lideri Ümit Özdağ Kazakistan’ın Türkistan şehrinde Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi'nin ebedi istirahatgahından uzun ve çetin bir yürüyüşe başladıklarını duyurdu.

AHMET YESEVİ TÜRBESİ
Ümit Özdağ Ahmet Yesevi türbesini ziyaret ettikten sonra şu açıklamayı yaptı: “Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi'nin son istirahat yanındayız. Hoca Ahmet Yesevi,  İslam dinini Türklere Türkçe öğreten erenleri dervişleri yetiştiren ve onları Anadolu'ya Balkanlar'a yollayarak sadece Türkistan’ın değil,  bütün bir Avrasya'nın İslam'la tanışmasına vesile olan bugünkü Müslüman Türk kimliğini mimari olan şahıs. Türkistan'da ebedi istirahat yanında yatıyor ve burada Türk boyları onu ebedi istirahatgahını  ziyaret ettikleri zaman, kendilerini küçük Hac yapmış kabul ediyorlar.
Bizde Ayyıldız Hareketi mensupları olarak uzun ve çetin bir yürüyüşe başlamadan önce milli kimliğimizi inşasında en köklü etkilerden birisine sahip olan bu zatı ziyaret ettik, dua ettik, Allah yardımcınız olsun.”

ASLAN BABA TÜRBESİ
Ayyıldız Hareketi lideri Ümit Özdağ Aslan Baba’nın türbesini de ziyaret ederek dua etti. 

Özdağ “Burada Türkistan düzlüklerinde Aslan Baba’nın türbesindeyiz. Aslan Baba Hoca Ahmet Yesevi din hocası, onu yetiştirmiş ve şimdi burada ebediyete uzanan noktada son uykusunda yatıyor. Aslında burası Türk milletinin Türkistan'ın derinliklerinden başlayıp Viyana önlerine kadar giden büyük muhteşem yürüyüşünün başladığı yer.” ifadelerini kullandı.

“SON TURAN İMPARATORU EMİR TİMUR OTRAR’DA YATIYOR”
Ümit Özdağ Son Turan İmparatoru Emir Timur’un vefat ettiği yerde “Otrar’dayız. Büyük Türk hakanı Emir Timur'un karargâhı, ordugâhı ve vefat ettiği yerdeyiz. Emir Timur'un bütün hayatı bir fırtına gibi geçti ve Türk devletlerinin tamamını tek çatı altında birleştirdi. Bu anlamda Turan'ın son imparatorudur Emir Timur. Çin seferi düzenlemek üzere Otrar’a Anadolu'dan geri döndü burada sefer hazırlanırken hakka yürüdü Allah rahmet eylesin.” dedi.