Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Platformu'nun iftar programının ardından partililerle fotoğraf çektirdiği esnada yerde unutulan seccade siyasetin gündemi oldu. İktidar kanadı, Kılıçdaroğlu'nun seccadeye ayakkabılarıyla basarak fotoğraf çektirmesini eleştirirken, Kılıçdaroğlu, seccadeyi görmediğini açıklamış ve özür dilemişti.

İktidar yanlısı medya ve sosyal medyada yapılan bazı yorumlarda, Kılıçdaroğlu'nun başka fotoğrafları da paylaşılarak seccade gündemi sıcak tutulmaya çalışılırken, bazı kullanıcılar ise Türkiye'nin gündeminin seccade olmadığını, siyasilerin yoksulluk ile deprem ve depremzedeler ile ilgili konularla ilgilenmesi yönünde paylaşımlar yaptı. Baran Topram isimli bir sosyal medya kullanıcısı, Twitter hesabından deprem bölgesindeki bir kurtarma çalışmasından video paylaşarak, seccadeyi gündeminden düşürmeyen siyasilere tokat gibi cevap verdi.

Toprak paylaşımında, Seccadeyi putlaştırdığınız kadar, kaderine terkedilen yalnız insanları, su basan çadırları, okulu kapanan gençleri, aç susuz kalan insanları konuşmadınız. Evet konumuza geri dönelim. DEPREM ve YOKSULLUK !" dedi.

Editör: Yadigar Hanım