CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklayan ATA İttifakı bileşenlerinden Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdi Öz Halk TV canlı yayınında “ATA İttifakı resmen dağılmıştır” dedi.

Vecdi Öz'ün açıklamalarının tamamı şöyle:

“Biz yola çıkarken muhalefet ittifakı olarak çıktık. İktidarı desteklemek planımızda yoktu. Biz kazanmayı arzu ediyorduk." Diyen Öz’ün açıklamalarının tamamı şöyle:

"Seçime girdik. Seçim neticelendi. Milli irade bize yüzde 5 oy verdi. Seçim devam ediyor. Bir karar vermek zorundaydık. Milli iradeye baskı olmaz. Deriz ki; biz böyle düşünüyoruz. Şu anda ATA İttfakı'nın kurulmasının sebebi; muhalefet. İlk önceliğimiz iktidarın gitmesidir. Dolayısıyla; şu anda bizim tercihimiz Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek vermek oldu. Bu destek kararını kendisine ilettik. Bu demokratik bir hakkımızdır. Dolayısıyla seçmenlerimize biz böyle karar verdik diyoruz.

Ümit Hoca'ya "Nasıl karar vereceksiniz" diye sordum; "Yönetimimize soracağız" dedi. Hayhay dedim. Biz de çıkan kararımız açıkladık.

"ATA İTTİFAKI RESMEN SONA ERMİŞTİR"

İttifak biliyorsunuz; seçimle birlikte başlar, seçim bittiğinde nihayetlenir. İkinci tura kalmışsanız devam eder. ATA İttifakı resmen sona ermiştir. Nezaketen birbirimize sorduk. Ümit Hoca'nın alacağı karara saygı duyarım. Sinan Oğan bey de bir oy almıştır, dilediği şekilde hareket edebilir. Saygı duyarız.

Biz yola çıkarken muhalefet ittifakı olarak çıktık. İktidarı desteklemek planımızda yoktu. Biz kazanmayı arzu ediyorduk."

Bu açıklamanın üzerine sosyal medyada yapılan yorumlarda Sinan Oğan’ın mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceği ifade edildi.

FATİH PORTAKAL: “OĞAN GELECEĞİNİ ERDOĞAN’LA ÇİZMEYE KARAR VERMİŞ GİBİ”

Gazeteci Fatih Portakal, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Tablo kanımca şöyle: Kılıçdaroğlu “acaba kazanır mıyım” diyor, Erdoğan temkinli ihtiyatlı. Ama onun da acabası var. Ata ittifakı, Özdağ ve Oğan’a gelince. Sinan Oğan, İnce havalarında şu an.

Kanımca, %5,20’lik oyu -bakmayın biz dediğine-kendinin getirdiğini düşünüyor. Yıllardır siyasetin içinde olabilir. 3. Yol arayan genç seçmenin onu bilmesi, 2 ayda gönülleri fethetmesi biraz zor, çok zor. Protesto oyları. Ümit Özdağ çabası.

Ancak gönlünün olmasa da aklının Erdoğan’dan yana olduğunu düşünüyorum. Yani duygusal bir bağ kesinlikle yok. Çünkü o da Erdoğan’ı biliyor. Özetle buna siyasette gelecek planlaması diyorum, rasyonel olarak baktığımda önde gidenin yanında olmak! Yanlış da değil. Ama ilkeli de değil.

Özdağ daha ilkeli geliyor. Düşünceme göre ikili arasinda pürüz var. Ve burada Ümit Özdağ’ı Sinan Oğan yoluyla şu an ikna etmeye calışacaklar veya çalışıyorlar. Ata ittifakının diğer ortağı Adalet Partisi ise ilke üzerinden siyaset yapıyor. Seçim öncesi noktasında. Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıkladı. Sonuç, Ata ittifakı tuz buz.

Oğan geleceğini Erdoğan’la çizmeye karar vermiş gibi. Özdağ’ın kırmızı çizgileri daha fazla. Seçmenlerinin “bunlar da aynıymış” deme noktasına gelmelerine az kaldı.

Benim ana fikrimse şu: insanoğluna biraz güçlü olduğu hissettirildiğinde bulutların üzerine çabuk ulaşıyor. İzliyorum heyecanla…"

Editör: Gökçe Sevim