28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için kilit isim haline gelen ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın hangi adayı destekleyeceğine dair henüz bir açıklama yapılmamışken, ittifakın diğer ortağı Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'den dikkat çeken bir  açıklama geldi. Öz, "Yapacağımız açıklamalar gündemi sarsacak ve siyasetin yönünü değiştirecektir" dedi.

İkinci turda açıkladığı şartları kabul eden adayı destekleyeceğini belirten Oğan, dün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmiş, ATA İttifakı'nın kurucusu Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. Görüşmelerin ardından Vecdi Öz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, merak edilen hangi adayın destekleneceği konusuna açıklık getirdi.

Öz, ATA İttifakı liderlerini de etiketlediği paylaşımında "Yoğun mesajlar atarak neler oluyor hocam diyen saygıdeğer dostlarım; lütfen biraz sabır.! Yapacağımız açıklamalar gündemi sarsacak ve siyasetin yönünü değiştirecektir.." ifadelerine yer verdi.

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 5.17 ile 2 milyon 831 bin 239 seçmenin oyunu almıştı.

Editör: Yadigar Hanım