Gastronomi yazarı Vedat Milor, Twitter hesabından yeni bir seçim anketi düzenledi. Yaklaşık beş bin kişinin katıldığı anketi sildikten sonra yeni bir anket paylaşan Milor, 48 bin kişinin oy kullaandığı yeni anketinde, "Seçimde muhalefet kanadından hangi adayı görmek isterdiniz?" sorusunu sordu.

Milor, ankette, muhalif kanadın Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi görmek istersiniz sorusunun cevaplara bölümünde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yer aldı.

Ankette, "Muhalefet adayını neye göre belirlemeli? Muhalefet destekçileri nezdinde popüler olan adaylara göre mi yoksa partilerin üst yönetimlerinin uygun göreceği adaya göre mi?" diye soran Milor, sorunun şıklarına 'Halk' ve 'Parti yönetimi' seçeneklerini ekledi.

Milor'un, 'Seçimde muhalefet kanadından hangi adayı görmek isterdiniz?' sorusuna verilen yanıtlar dikkat çekti. anketlere katılanların verdiği cevapta yüzde 62,8 ile Mansur Yavaş birinci sırada yer alırken, ikinci sıraya yerleşen Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 18,7 oranında oy aldı. Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 15,9 aldığı ankette Meral Akşener'in oyu ise 2,6 oldu.

'Muhalefet adayını neye göre belirlemeli? Muhalefet destekçileri nezdinde popüler olan adaylara göre mi yoksa partilerin üst yönetimlerinin uygun göreceği adaya göre mi?' sorusuna ise ankete katılanlar 'halk' yanıtını verdi.

Daha önce paylaştığı anketi yanlış anlaşıldığını düşündüğünü için sildiğini açıklayan Milor, "Anket sorusuna gelen yanıtlardan sorunun yanlış anlaşıldığını düşündüğüm için sildim. Anket sorularını en anlaşılır biçimde kaleme almak zor. Biraz daha düşünüp belki tekrar paylaşırım" dedi.

Editör: Yadigar Hanım