Sadece İstanbul Valisinin önünde imza bekleyen 4 bin taşıma ruhsatı dosyası var.

Ankara, İzmir, Adana, Malatya, Bursa, Van hariç. Yani binlerce insan can güvenliğinden, meraktan taşıma ruhsatlı silah almak istiyor.

Bürokratik formaliteler ve valilerin keyfi uygulaması yüzünden, önce binlerce insana silah taşıma ruhsatı için dosya hazırlatılıyor.

Savcılık kâğıdı, ikametgâh senedi, sağlık kurulu raporu, fotoğraflar, dilekçeler, vergi levhaları vs.

Sonra dosyalar emniyet müdürlükleri silah ruhsat şubeleri ile Valilerin özel kaleminde senelerce imza bekliyor.

Valiler bu dosyaları imzalamıyor. Vatandaş milletvekilleri, bakanların, siyasi parti başkanlarının kapısına gidiyor. İnsanlar meşgul edilip, zamanları çalınıyor.

Büyük rüşvetler vererek, silah ruhsatı çetesinden medet umanlar dahi var. Masum insanlar Valilerin keyfi yüzünden, kanunun arkasından dolanıp taşıma ruhsatlı silah almaya çalışıyor. 10 bin dolar rüşvet verenler olduğu söyleniyor.

İstanbul Büyükçekmece Başsavcılığı bir operasyon ile sahte evraklar, hileli yollarla bazı iş adamlarına silah ruhsatı alan çeteyi ortaya çıkarıp, 40 kişiyi tutukladı.

Şimdi Ak Parti hükümeti hemen bir Kanun Hükmünde Kararname yaparak, taşıma ruhsatı almayı kolaylaştırmalı. Silah hobisinden devlet para kazanmalı.

İçki, sigara içme zevki olanlardan nasıl vergi alıyor ve bunlarla yol, baraj, hızlı tren, hava alanları yapıyorsa. Silah ruhsatından da sağlanacak parayla, asayiş hizmetleri verilebilir. Polisin terör olaylarında kullandığı mühimmatın faturası çıkmış olur.

Kanun şöyle diyecek:

Maliye Bakanlığı silah ruhsatı hesabına 40 bin lira- (5 bin dolar) yatıranlara, evrakları ile Valiliklere müracaatı halinde 1 ay içinde taşıma ruhsatlı silah verilir. Bu paraya ruhsat, vs. vergiler dâhil değildir.

Ayrıca silah ruhsatı alanlar, iki senede bir defa bir cezaevini ziyaret ettiklerine dair belgeyi ruhsat şubesine getirmek zorunda.

Hapishaneleri 2 senede bir ziyaret edenler, suç işlemenin ağır bedelini, görerek, nefislerini ıslah etmiş olacaklar. Belki de silah taşımaktan vazgeçecekler.

Bu 40 bin lirayı yatıran silah meraklısı iş adamı, MKE den 10 bin lira verip ayrıca silah da alacak. Etti 50 bin lira.

Sadece İstanbul Valisi önünde bekleyen 4 bin dosyayı 40 bin ile çarpınca trilyonlarca lira para eder.

Alın size kaynak.

Türkiye genelinde bu işten devlet 1 Milyar dolar para kazanır.

Silaha karşı olanlar bu işe karşı çıkarsa, 1 milyar dolarlık kaynak göstersinler. Zaten suç işleyenlerin kullandığı silahlar ruhsatsız. Onlar silahı kolay buluyorlar.

Vergi veren iş adamaları ise, can ve mal güvenlikleri için senelerce bir silah ruhsatı alamıyorlar. Devlete küsüyorlar. Parayı verelim ama bizi yormayın diyorlar.

Bir silah müracaatı sırasında evrakların geçerlilik müddeti bir sene. Sonra savcılık kâğıdı, tam teşekküllü hastaneden alınan heyet raporunun yenilenmesi gerekiyor.

Tam bir rezalet. Tam bir eziyet!

Hani devlet hizmet için vardı?

Verin silah ruhsatlarını, alın bir milyar dolarınızı. İşte kaynak..

Siyasiler bol keseden yardım ve para vaat ediyor. Kimi emekliye 13 ay maaş. Kimi mazot 1,5 TL olacak diyor. Kimin parasını kime dağıtıyorlar? Kaynak yaratan yok?

Para kaynağı ve proje açıklayan yok. Bizim vergilerimizle ağalık yapan çok!

İstanbul Milletvekili adayı, Gazeteci Dursun Boran. Boran sıra dışı proje ve fikirleri ile tanınıyor.

Editör: TE Bilişim