Bangladeş'in başkenti Dakka'da gerçekleşen festivalde Kırgız yönetmenin "Ağaç Şarkısı" en iyi filmi seçildi. Film yönetmenlerden tam not aldı.

Orta Asya’daki ilk müzikal olma özelliğini taşıyan “Ağaç Şarkısı”, Dakka’da düzenlenen yarışmada "En İyi Film" unvanını kazandı. Uluslararası Film Festivalinin ödül töreni ve kapanış töreni Bangladeş'in başkenti Dakka'da gerçekleştirildi. Müzikal filmde, genç Kırgız yönetmen Aybek Dayırbekov’un imzası var.

FESTİVALDE 72 ÜLKEDEN 220 FİLM GÖSTERİLDİ
Film festivali 10-18 Ocak tarihleri arasında Dakka'da yapıldı. Uluslararası film topluluğu "Rainbow" tarafından düzenlenen festivalin amacı, Bangladeş'te yüksek sanatı teşvik etmek olarak duyurulduç

72 ülkeden 220 filmin gösterildiği festival, FIPRESCI ve kadın film yapımcıları konferanslarına ev sahipliği yaptı. Festivalin yönetmeni film uzmanı FIPRESSI üyesi Ahmed Moztab Zamal, 2018'de FIPRESSI Berlinale jürisinde yer aldı.

FİLM YÖNETMENLERDEN TAM NOT ALDI

Jüri başkanı, yönetmen Jovan Markoviç, “Ağaç Şarkısı” filmi hakkındaki izlenimlerini şöyle dile getirdi: “Ekranda uzun zamandır böyle güzel bir hikaye görmemiştim, herhangi bir masal gibi, komplolarında zalim ve acı çeken unsurlar var, ama aynı zamanda, bu film güzel bir şekilde çekildi, güzel şarkılar seslendirildi. Genel olarak, esas olarak bu, gerekçeyi destekleyen olumlu bir yaşamdır.”

ABD'li tanınmış film uzmanı Sydney Levine, önceden "Ağaç Şarkısı" filmini bildiğini, çünkü söz konusu filmin ABD'nin Palm Springs Uluslararası Film Festivali programına dahil edildiğini belirtti. Dakka’da filmi izlediğini ve gerçekten de filmin hoşuna gittiğini ifade eden Levine, “İyi yapılmış bir film. Tarzı, renkler, müzik, güçlü karakterler... Bunların hepsi güzel. Bunu gördüğüme sevindim. Bu harika bir film!” dedi.

Ağaç Şarkısı, ilk tarihi müzikal olma özelliğini taşıyor. Film 18. yüzyılın sonlarında yaşayan Kırgızların yaşam biçimini, geleneklerini ve göreneklerini gösteren iki efsaneye dayanıyor.