Ülkü Ocakları eski Başkanı, Av. Afşin Hatipoğlu Sinan Ateş suikastinden 'özel harekat polislerinin' çıkmasının ardından İstanbul Valiliği'nden koruma talep etme kararı aldığını söyledi.Geçmişte saldırıya uğrayan ülkücü avukat, Sinan Ateş suikastine sessiz kalan ülkücülere zehir zemberek sözlerle seslendi:
La Fontain'den Masallar Anlatmayın!
Sanki bu harektette hiç ocak genel başkanı yok, hiç milletvekili yok ...Yedi mahallenin delisi gibi biz kaldık ortada .1980'den sonra on beş tane ocak genel başkanı görev yaptı.
 Bunlar tek bir açıklama bile yapmıyor! "Bizim mevkidaşımız katledildi bunu nasıl oldu?" demiyor. Ortak bir açıklama yapmıyor . MHP'nin  geçmişte birçok bakanı oldu ,milletvekilleri var; hiç kimse açıklama yapmıyor. Onlar keyif yapıyor .Biz üç beş deli konuşuyoruz. Ya kardeşim çıkın televizyonlara konuşun! Bir insan öldü, bak iki tane kız çocuğu duvarlara babalarınının ismini yazıyor. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor. Bu kadar ülkücü adam nerede? 80 öncesinde karizmasından ismini yazmaya korktuğumuz abiler vardı, hala var. Bir dinleyin onları, devrimcilerle şöyle yapmışlarda böyle yapmışlarda...  Babacığım çık bir açıklama yap!
 78'deki devrimciyi bırak sen 2023'teki Sinan için bir açıklama yap!

Koruma talep ettim !

"Katillerin 35 yıl kesinleşmiş cezalarından tutun da Gürcistan 'da saklandıkları iddiasından varıncaya kadar siyasilerin evlerinde tutulduğuna varıncaya kadar birçok iddia var . Bunun üzerinde durmamız lazım.  Eğer bunu kaçırırsak bizi doğruya götüremez. Eğer bu seçim döneminde bu cinayet aydınlanırsa ülke refahı açısından faydalı. Aksi takdirde ben resmi olarak başvurup koruma talep edeceğim . Bunların elinde bir liste var mı?  Listenin içinde ben ve benim  gibi daha önce saldırıya uğrayan  muhalif  yazan çizen kişiler var mı?  Yavuz Selim ağabeyin, Selçuk Özdağ 'ın ve daha birçok ismini bilmediğimiz saldırıya uğrayan veya uğrama ihtimali olan kişiler var mı? Biz acaba ölüm listesindemiyiz ?  Bırakın PKK'yı FETÖ'yü iş bu değil.  İş bireysel yaşam hakkımızın savunulması. 8 yaşında eşim var, çocuğum var.Sinan'i yaşatamadılar. Özel Harekat Polisleri cıktı ya ,ben eller havaya dedim. Korkuyorum!"