Yeni'nin, örgütün faaliyetlerine katılarak, sunuculuğunu yaptığı televizyon programı vesilesiyle geldiği Erzincan'da "himmet" adı altında vatandaşlardan para topladığı ve sosyal medya hesaplarından örgütü övücü ifadeler kullandığı öne sürüldü.

Savcılık ifadesinde, örgütün medya yapılanması ve örgüt üyelerinin bu yapılanma içerisinde tasnif edilmelerine ilişkin bilgiler aktaran Yeni, şunları ifade etti:

"Ben, hatırladığım kadarıyla iki ya da üç kez kanalda cemaat sohbet toplantısına katıldım. Bu sohbetlerin büyük kısmı kanalda gerçekleşirdi. Katılmış olduğum sohbet toplantılarına benim dışımda yemek programı sunucu Oktay Usta, Sır Kapısı programını sunan Reha Yeprem, tarihçi Talha Uğurluel, sanatçı Gökmen Ürü, programcı Asım Yıldırım ve radyocu Asım Bozkuş gibi şahıslar katılırdı. Sohbet grubumuz benim gibi medya önünde olan ve sunuculuk yapanlardan oluşuyordu."

- "Örgüt bizi vitrin olarak kullandı"

Murat Yeni, hazırlamış olduğu "Maceracı" isimli programdan dolayı ülke genelinde tanınan ve sevilen bir simaya sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Düzenlenen etkinliklerde şahsımın seçilmiş olmasını vitrin pozisyonuma bağlıyorum. Katıldığım söz konusu etkinlikleri düzenleyen kesimin daha çok FETÖ'ye müzahir işletme ve kuruluşlar olması yine bu örgüte müzahir televizyon kanalında program yapıyor olmama bağlıyorum. Örgüt söz konusu etkinlikleri düzenlemekle mensup olanlar ile halkı kaynaştırmada bizi de vitrin pozisyonunda kullanıyordu. Etkinliklerden beklediği fayda da bundan ibaret."

Program bütçelerinin kısıtlı olması sebebiyle gittikleri illerde FETÖ'nün yurt ve okullarında konakladıklarını belirten Yeni, masrafların bir kısmının ise yine örgüt kuruluşları ve işletmelerince karşılandığını aktardı.

Yeni, ifadesinde profesyonel sunuculuk yaptığını bildirerek "Çekim yapacağım iller ve o ildeki esnafı Samanyolu televizyonunda konu araştırmacısı olarak görev yapan İlyaz Nayir belirlerdi. Biz de o ile gittiğimizde bu kişinin sağladığı irtibatla görüşür çekim yapardık." ifadesini kullandı.

Geçmişte bir röportajında örgütün önemli isimleri hakkında söylediği övücü sözleri sorulan Yeni, "O gün itibarıyla ben örgütün gerçek yüzünü görememiştim. O döneme kadar tanıdığım bu yapıya mensup insanları hep Anadolu'da börek açan anneler, temiz yüzlü çocuklar, eğitim gönüllüsü insanlar olarak bilirdim. Bu şok ortamında birden bu insanlardan kopup farklı ve daha sağlıklı analiz yapabilme imkanımız bulunmamaktaydı." şeklinde savunma yaptı.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Yeni, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince 29 Kasım'da tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Talha Uğurluel neden araştırılmıyor?

Talha Uğurluel, Mart 2016 tarihinde bile Fettullah Gülen'i kitaplarının kaynakçalarında referans gösterebiliyor, bu kitabı piyasaya sürebiliyor, ama ne savcılar ne de AKP hükümet yetkilileri duruma müdahale etmiyor.

Gülen Kitaplarından tutuklama 

Bilindiği gibi Düzce'de evinden Fethullah Gülen'e ait kitapları imha etmek için çıkarırken yakalanan 60 yaşındaki Yılmaz Yazgeldi, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Konuralp Mahallesi’nde oturan Yılmaz Yazgeldi’nin, evindeki kitapları koli ve çuvallarla çıkarıp aracına koyduğunu gören bir kişi polise haber verdi. Gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede kitapların Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması lideri Fethullah Gülen’e ait olduğu belirlemiş. Yazgeldi gözlatına alınmıştı.

Hal böyle olunca Fettullah Gülen'i kitaplarının kaynakçalarında gösterip, hiç bir sorun yaşamadan hayatına Talha Uğurluel'in ya korunduğu ya da AKP'nin FETÖ mücadelesinin göz boyamak olduğu akıllara geliyor.

Talha Uğurluel’in arabasının plakası

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kuzeni Cengiz Er’in sahibi olduğu süperhaber sitesi, TRT ve Habertürk’te program yapan Talha Uğurluel’in Gülen Cemaati mensubu olduğunu öne sürmüştü.

Haberde  “Uzun yıllar FETÖ'nün yayın organlarında çalıştı, yayınevlerinde de kitapları çıktı” şeklinde ifadelerin yer aldığı haberde, Talha Uğurluel’in, TRT Radyo, Diyanet Radyo, Habertürk’te program yaptığına ve Bakanlıklarla yıllık anlaşmaları olduğuna dikkat çekilmişti.

superhaber.com'un haberine göre; Diyanet'in radyosunda program yapan, TRT için çeşitli belgesel projelerinde yer alan, çok izlenen bazı haber televizyonlarında sık sık konuk olarak ağırlanan Talha Uğurluel'in gerçek yüzünü ise kullandığı otomobilin plakası ele veriyor.

Daha önce Pelin Çift, Cansu Canan Özgen gibi önemli televizyoncuların programlarına katılarak popülarite elde eden, TRT'de radyo programı yaparak saygınlık kazanan Talha Uğurluel, uzun yıllar FETÖ'nün yayın organlarında çalıştı, yayınevlerinde de kitapları çıktı. Yani

FETÖ ile yakın temas içinde olduğu bir sır değil.

Ancak Talha Uğurluel, buna karşın başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere devlet kurumlarıyla yıllık anlaşmalar yaparak milyonlarca lira kazanıyor.

FETÖ'cü olduğunu kullandığı otomobilin plakası ile de açık açık vurgulayarak, örgüte bağlılığının altını çiziyor

Firari FETÖ'cü Kerim Balcı'ya övgüler yağdırıyor

Ayrıca  canlı yayında 2014'ten beri firari kaçak Kerim Balcı'ya övgüler yağdırıyor, Yine kimseden ses çıkmıyor.

Kerim Balcı kimdir?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yaptığı darbe girişimi gecesi FETÖ’nün kanalında konuşan Kerim Balcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı suçlayarak milletimizin sokağa çıkmaması gerektiğini ileri sürmüştü.

Balcı, Erdoğan'ın sokağa çağırdığı halkın hayat hakkına değer vermediği söyleyerek, darbeci askerlere de methiyeler dizmişti. Darbecilerin elinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ömür boyu hapis yatıracak dökümanlar olduğunu söyleyen Balcı, FETÖ'nün askerlerinin darbe girişimi sırasında 'Cumhurbaşkanı'nı tutuklamış olabileceğini' ihtimalini sık sık tekrarlamıştı.

Zaman gazetesinin yazarı ve İsrail muhabiri olan Kerim Balcı birçok FETÖ’cü yayın organında yazıyordu.

Birkaç dil bilen Balcı, Boğaziçi Üniversitesi’nde Fizik bölümünde okurken okulu yarıda bırakıp Uluslararası İlişkiler Ve Siyaset Bilimi bölümüne geçiş yapmış ve yıllar boyu Fetullahçı Terör Örgütü'nün dış işleri ile ilgilenmiştir. Balcı, özellikle Ortadoğu uzmanı olarak FETÖ yayınlarında kalem oynatmıştır.

Editör: TE Bilişim