Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, seçim takvimine ilişkin edindiği kulis bilgilerini CNN Türk'te yayınladığı Gece Görüşü programında açıkladı. Fırat, "Seçim yüzde 99 oranında 14 Mayıs'ta olacak. İki önemli toplantı yapıldı. Biri parti dışında bir merkezde, diğeri partide" diyerek, Erdoğan'ın dün Ankara Çukurambar'da ziyaret ettiği AKP Seçim Koordinasyonları Merkezi'ne dikkat çekti.

Fırat'ın aktardığı bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçim ile ilgili bir sunum yapıldı. Bazı partililer 18 Haziran'ı seçim tarihi olarak teklif etmişti. Fırat, "Erdoğan'ın seçimle ilgili bir endişesi yok. 14 Mayıs'ta seçim olma olasılığı yüksek. Seçim yüzde 99 oranında 14 Mayıs'ta olacak. İki önemli toplantı yapıldı. Biri parti dışında bir merkezde, diğeri partide. Yani parti dışında bir merkez derken birçok teknik kişi bir araya geldi 'seçim hangi tarihte yapılmalı?' diye. Sonrasında da partide kurmaylar bir araya geldi. Toplantıların neticesinde yüzde 99 oranında Mayıs'ta seçim yapılacak görünüyor" dedi.

"YÜZDE 99 14 MAYIS'TA"

Seçim için yapılan toplantılara ilişkin detay da veren Fırat, şunları söyledi:

"İki toplantı vardı. Biri gündüz yapıldı, 'Acaba teknik olarak imkanlar yeterli olacak mı?, YSK seçmen kütüklerini deprem bölgesinde hazırlayabilecek mi?' diye bakıldı. Hem YSK hem de partinin teknik isimleri çalıştı. Akşam saatlerindeyse Erdoğan'ın kurmayları bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da bir sunum yapıldı. O toplantıdan bana gelen bilgi şu an yüzde 99 oranında seçimin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı yönünde...

DEPREMZEDELER NASIL OY KULLANACAK?

Öncelikle nüfusun durumu ortaya çıkartılacak ve hemen seçmen kütüklerine bakılacak. Zaten YSK çalışmaya başladı. Ankara'ya, Konya'ya gitmiş olan depremzedeler tıpkı şehir dışında görev yapan bir polis gibi oy kullanacak. Deprem bölgesinde ise muhtemelen konteynerler tercih edilecek. Deprem bölgesinde, çadırlar güvenli değil denilirse konteynerlerde yapılacak."

Editör: Yadigar Hanım