Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna 9 gün kala Konya'dan yayın yapan Kon TV'nin yayınladığı bir video, tepkilere neden oldu.

Yeniçağ'dan Ali Özyiğit'in haberine göre, namaz kılan bir ailenin gösterildiği videonun sonunda “Bu günlere hiç kolay gelmedik. Nice zulümler yaşandı. Nice bedeller ödendi. Ezanlar susturuldu. Başörtüsü yasaklandı. Yeni bir yüzyıla hazırlık yaparken şimdi söz milletin karar milletin! Ezan, bayrak ve vatan sevdalılarına selam olsun” mesajı verildi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Kon TV'nin videosunda verilen mesajın gerçeği yansıtmadığını belirten vatandaşlar, “Müslümanlıkta yalan söylemek iftira atmak var mı? Ezan ve türban yasaklandı diyerek halkı galeyana getiren program yayınladılar!" yorumları yaptı.

Öte yandan Kon TV’nin ‘Ak Parti tüm gücüyle sahada’ şeklindeki videosu tepki çekerken, Youtube kanalında da ‘Kandil ve CHP kol kola’ ve ‘Saadet Partisi raydan çıktı’ başlıklı videolar yayınlandı.

İLK SKANDAL DEĞİL

Daha önce ana haberde muhalefeti eleştiren Kon TV spikeri küfürlü konuşmuş, “İyi akşamlar Ana haber bültenimize hoş geldiniz. Özel bir haberimizle başlayacağız. Kimi SİHA'lardan, kimi hastanelerden, kimi otoyollardan şikâyet etti. Yapılan köprülere, elektrik santrallerine karşı çıktılar, muhalefetin dili o kadar değişti ki milletin ya…a/yararına...” ifadelerini kullanmıştı.

Canlı yayında yaşanan skandal sonrası sunucu ve kanaldan herhangi bir özür gelmemişti.

Editör: Yadigar Hanım