Ankara Üniversitesi öğretim üyesi, görme engelli köpeği sahiplendi

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi, görme engelli köpeği sahiplendi
Ankara Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Ezgi Fındık, görme engelli bir Pekinez cinsi köpeği sahiplenerek, hem oğlunun hem de kendi yaşamına olumlu katkılar sağladı.

Ankara'da enfeksiyon nedeniyle görme yetisini kaybeden ve sokağa terk edilen bir Pekinez cinsi köpek, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Ezgi Fındık tarafından sahiplenildi.

Hayvanseverler tarafından barınağa getirilen Yoshi adlı köpek, Fındık ailesinin bir ferdi oldu. Ezgi Fındık, görme engelli köpeğin, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) bulunan 11 yaşındaki oğlu Ulaş Ege ile çok iyi anlaştığını belirtti. Yıllarca üretimde kullanıldıktan sonra enfeksiyon nedeniyle görme yetisini kaybedip sokağa terk edilen Yoshi'nin tedavisi, bir hayvan koruma derneği tarafından sağlanmıştır.

"Koregülasyon" kavramını kullanarak, modern dünyada sinir sistemlerinin birlikte sakinleşmesine duyulan ihtiyacı vurgulayan Fındık, köpekle birlikte olmanın hem kendisi hem de oğlu için yatıştırıcı bir etki yarattığını, özellikle DEHB'li çocuk ve yetişkinlerin kendi ritmlerine uyum sağlamalarına yardımcı olduğunu ifade etti. Oğlunun özel eğitim merkezinde hayvanlarla eğitim aldığını ve Yoshi'nin hayatlarına girmesinin olumlu yönde değişimlere yol açtığını sözlerine ekledi.

251834-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.