Yeme-içme sektörünün duayeni, Rasim Özkanca hayatını kaybetti

Yeme-içme sektörünün duayeni, Rasim Özkanca hayatını kaybetti
Borsa Restoranları'nın sahibi Rasim Özkanca 75 yaşında hayatını kaybetti. Özkanca ömrünü Türk mutfağını dünyaya tanıtmaya adamıştı. Bilinmeyen lezzetleri ortaya çıkaran Rasim Özkanca, modern sunumlarla, geleneksel yemeklere yepyeni bir boyut katmıştı.

Borsa Lokantası'nın sahibi, yeme-içme sektörünün duayeni Rasim Özkanca bir yıldır kanser tedavisi görüyordu. Özkanca, 75 yaşında İstanbul'da yaşamını yitirdi.

Bir yıldır kanser tedavisi görüyordu

Rasim Özkanca, 1948'de Trabzon'da dünyaya geldi. Babasını çocuk yaşta kaybetti.

Özkanca, 20 yaşında üniversite eğitimi için İstanbul'a geldi. Çalışkandı, azimliydi. 1979'da trenlerde yemek hizmeti vermeye başladı. 1983'te kapanmak üzere olan tarihi Borsa Lokantası’nı satın aldı. Son bir yıldır kanser tedavisi görüyordu.

Yüzlerce devlet başkanı ağırladı

Rasim Özkanca, NATO Zirvesi'nden, IMF-Dünya Bankası toplantılarına, yüzlerce devlet başkanını, bakanı, bürokratı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ndeki restoranında ağırladı. Bir dönemin liderleri, ABD Başkanı George Bush, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, İngiltere Başbakanı Tony Blair için yemekler hazırladı, Türk mutfağının en özel lezzetlerini onlar için pişirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.