Eminönü'nde 2016 yılında başlayan restorasyon çalışmaları sonrasında dün tamamen açılan Yeni Camii'ye bugün ziyaretçi akınına uğradı.
Eminönü’ndeki Yeni Cami, 2016’da başlayan restorasyonun ardından dün ibadete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Osmanlı Padişahı 3. Murad’ın eşi Safiye Sultan tarafından başlatılan Eminönü’ndeki Yeni Cami inşaatının 1665’te Sultan 4. Mehmed’in annesi Hatice Turhan Sultan tarafından tamamlandığını anlattı.Bölüm bölüm devam eden restorasyonu tamamlanarak dün cuma namazıyla tamamen açılan Yeni Camii'ye bugün ise çok sayıda kişi akın etti. İbadete gelenlerin yanısıra yerli ve yabancı turistlen de camiyi gezdi.  Turist kafileleri de içeriye girererek rehberlerden Yeni Camii'nin tarihini dinledi. 


“GERÇEKTEN ÇOK ETKİLENDİM" 

İsviçre'den geldiğini söyleyen Daniel Affolter, “Gerçekten büyüklüğünden, güzelliğinden ve içerisinden çok etkilendim. Ayrıca biz turistlerin içeriye girebilmesi de çok güzel ve çok etkileyici. Daha önce başka ülkelerde de camiler görmüştüm, Fas'ta, Cezayir'de camilere gitmiştim ama buradaki o cam pencere çok güzel, içerisi fazla doldurulmuş değil ve çok temiz, yerdeki halı çok güzel, gerçekten çok etkilendim." diye konuştu.  


"BURADA NAMAZ KILANLAR İÇİN DEĞİL, BURAYA GELEN TURİSTLER İÇİN DE ÖNEMLİ" 

Camiye gelenlerden Aydın Eroğlu ise, "İçerisi bence çok güzel çok güzel tamir görmüş. Ceddimize yakışır bir şekilde sadece camilerimizi değil havra ve kiliseleri de restore ettiğimiz bir 20 yılın içerisindeyiz. Burada namaz kılanlar için değil, buraya gelen turistler için de çok önemli bir yer. Her şeyden önce tertemiz pırıl pırıl ki bizim böyle bakmamız lazım. Turizm bizim can damarımız." dedi. 

 

Editör: İlayda Şimşek