Maden Kanunu kabul edildi Maden Kanunu kabul edildi

Giresun’un Güce ilçesinde, AKP’li yeni belediye başkanı Aytekin Boduroğlu, göreve başlar başlamaz, seçimdeki rakibi CHP’li Ahmet Salih Bal’ın ortağı olduğu çay fabrikasının ek bölümünü mühürletti. CHP İlçe Başkanı Ahmet Usta, bu durumu seçim sonuçlarını kişisel bir meseleye dönüştürmek olarak değerlendirdi ve “Belediye başkanlığı makamı intikam almak için değil, hizmet vermek içindir” diyerek tepki gösterdi.

2017 yılında Tarım Bakanlığı’nın desteğiyle inşa edilen ve kırsal kalkınmayı destekleyen çay işleme tesisinin, seçimlerden hemen sonra belediye ekipleri tarafından mühürlendiği bildirildi. 4 Nisan 2024 tarihli tutanakta, tesisin 46.13 metrekarelik bir kısmının ruhsat ve projelere aykırı olduğu belirtildi.

Ahmet Usta, Boduroğlu’nun bu hareketiyle, Güce’de iş bulmanın yolunun kendisine oy vermekten geçtiğini ima ettiğini ve sadece rakibinin işyerini mühürlemesinin dikkat çekici olduğunu ifade etti. Usta, Boduroğlu’nun toplumu kutuplaştırdığını ve seçimleri kan davasına dönüştürdüğünü, bu nedenle fabrikanın çalışmamasının hem çay üreticilerine hem de çalışanlara zarar vereceğini belirterek, Boduroğlu’nu kınadı.

Kaynak: Veryansın TV- Yusuf Yavuz