Şahsına münhasır Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş fetva yayınlamış… Yeni yıl kutlanmasını haram saymış, Trilyonlarca vergi alınan piyangoya da haram demiş. (Şahsen ben Milli Piyango bileti almam ama alanlara da saygı duyarım.) Ama kendisi devletten promosyon alması haram olmuyor. Londra’nın en pahalı semtinde kendisini bir malikane alması (Nasıl alabiliyorsa?) haram olmuyor. Yine kendisine makam arabası olarak bilmem kaç trilyonluk lüks araba alması haram olmuyor öyle mi? Geç bunları Ali Erbaş, sen hiç göreve geldin geleli camilerde haksız kazançlardan, soygunlardan, devleti soyanlardan, beşli çetelerden bahseden hutbe okudun mu veya okuttun mu? Sen bunlardan haber ver.

Ha aklıma gelmişken söyleyeyim. Her Cuma camilerde çeşitli sebeplerden dolayı para toplanır. Ben de karınca kararınca vermeye çalışıyordum. Ama bir süredir camilerde filan kuran kursuna, filan cami inşaatına yardım istiyoruz diyorlardı ve araya da ‘Gençlik Merkezleri için de yardım istiyorlar. Ben artık cami önlerinde yardım toplayanlara para vermiyorum. Çünkü Gençlik Merkezleri Ak Parti’nin adeta gençlik kolları olarak çalışan yerler haline dönüşmüştür. Gençlik Merkezlerine yardım yapın diyeceğine doğrudan seçim yaklaştı ey cemaat, Ak Partiye yardım yapın deseniz daha uygun düşerdi. En azından harbi olurdu.

Geçelim.

Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban örgütü, ilk önce yumuşak bir geçiş yapmak istedi. Bakın biz eski Taliban değiliz. Bizi tanıyın, Bize güvenin dediler. Türkiye’deki Taliban seviciler hemen koroya katıldılar ve destek mesajları bir bir yayınlanmaya başlamıştı. Ama bir süre sonra ne oldu? O erkekler sanki ağaç kovuğundan çıkmışlar gibi, kadını yok saymaya başladılar. Önce kadınlar kamuda çalışamaz herkes evine dediler. Daha sonra kadınlar erkeksiz sokağa çıkamaz dediler. Bir adım sonra kızlar Yüksek Okullara giremez dediler. Son olarak kızların İlkokullara girmelerini yasakladılar. Beş vakit namazını eda eden ve ibadetlerini elimden geldiği kadar yerine getirmeye çalışan birisi olarak diyorum ki; şeriat devleti isteyen, Taliban seviciler Afganistan’daki yaşanan dramı görün ve örnek alın. Aklınızı başınıza toplayın.

Ve Ve Asgari Ücret Açıklandı:

Sayın Cumhurbaşkanı asgari ücreti 8506 lira olarak açıkladı. Neye göre hesapladılarsa 8500 değil, 8505 değil de neden 8506 TL oldu. Acaba inandırıcılığı olsun diye mi yaptılar anlaşılır gibi değil. Her neyse. Ağanın eli tutulmaz derler. Keşke zammı bu kadar yükselteceğine piyasadaki ürünlere yapılan zamları durdurabilseler bence çalışanlara daha büyük bir katkı olurdu.

Asgari ücretin açıklandığı gün zam yağmuru başladı. Aynı gün etiketleri değiştirdiler. Vatandaş artan asgari ücreti 2023 Ocak ayından itibaren alacak ama zamlar bugünden itibaren yağmaya başladı. Aynı gün içinde farklı fiyatları gösteren fotoğraf kareleri sosyal medyada yayınlanmaya başladı. Asgari ücreti bari yılın son günü açıklasalardı belki daha iyi olurdu. Alınmayan asgari ücret zammı 10 gün önceden marketler vasıtası ile erimeye başladı. Allah bu millete kolaylık versin. Başka ne denilebilir ki;

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE