Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AKP ile yerel seçimlerde işbirliği yapmak için 10 Şubat tarihini belirledi.

Kılıç, partisinin tabanı ve teşkilatları arasında ittifak isteği olmadığını vurguladı. Ankara ve İstanbul’da ikişer ilçe istediklerini söyledi. Halk TV’ye katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AKP ile 31 Mart 2024’te gerçekleşecek yerel seçimlerde nasıl bir anlaşma aradıklarını anlattı. Ankara’da Pursaklar veya Kızılcahamam gibi iki ilçe talep ettiklerini belirten Kılıç, “Kapalı kapılar ardında abartılı taleplerimiz olduğu algısı yaratmak istemiyoruz. Bunları kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi. Kılıç, İstanbul’da ise Avrupa Yakası’nda bir ilçe, Anadolu Yakası’nda bir ilçe istediklerini ifade etti.

Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

ARNAVUTKÖY-SULTANBEYLİ YA DA BENZERİ İLÇELER

Suat Kılıç, şöyle devam etti: “İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bir ilçe, Anadolu Yakası’nda bir ilçe olabilir. Yeniden Refah Partisi seçmeni büyükşehirlerde sandığa giderken, kimse onları çantada keklik sanmasın. AKP’ye karşı olanlara Büyükşehir’de AKP’nin adayına oy vereceksek, Avrupa Yakası’nda şu ilçe bize verilecek, Anadolu Yakası’nda bu ilçe bize verilecek demeliyiz. Bunun saklısı gizlisi yok. Sadece örnek veriyorum. Kesin bir isimlendirme yapmadık. Avrupa Yakası’nda Arnavutköy, Anadolu Yakası’nda Sultanbeyli olabilir. Ya da bunlara eşdeğer başka ilçeler olabilir. Bunların hiçbirinde yüzde 40 oyumuz yok. İstanbul genelinde yüzde 3.5 oyumuz var. Bugün yapılan anketlerde İstanbul’un genelinde oyumuz yüzde 6-7 seviyesinde. Bir pazarlık değil, bir mutabakat arıyoruz. Burada ittifak isteyen taraf biz değiliz. Tabanımızda, teşkilatımızda ittifak isteği yok.”

10 ŞUBAT TARİHİNE DİKKAT ÇEKTİ

“AkP gelip de illa ittifak yapalım diye bir şey yok” diyen Kılıç, 10 Şubat tarihine dikkat çekti. Kılıç, “10 Şubat tarihinde Genel Başkanımız Fatih Erbakan yerel seçim beyannamesini açıklayacak. O tarihe kadar bir anlaşma olmazsa, Yeniden Refah Partisi, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını duyuracak” dedi.

“ESKİŞEHİR’DE ADAY ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

“Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesi bize kalacak gibi bir talebimiz yok” diyen Kılıç, “Bu konuda net bir değerlendirme yapamayacağım. Ama Yeniden Refah Partisi’nin Eskişehir’de büyükşehir belediye başkan adayı çıkarmak istediğini söyleyebilirim. Hatta bunun için Eskişehir’e bizzat ben gittim. Tam da sorunun odak noktasına geldik aslında. Diğer ilçelerde büyükşehirlerde aday göstermeyelim Sarıcakaya bize kalacak gibi bir talebimiz olduğunu sanmıyorum. Böyle bir karar, bir girişim yerel aktörler arasında konuşulduysa, buna genel merkez olarak biz şahit olmadık. Yeniden Refah Partisi Eskişehir’de büyükşehir belediye başkan adayını çıkaracak. Bunu net söyleyebilirim” diye konuştu.

Kaynak: Haber merkezi