Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul için seçtiği aday, Ankara’da büyük yankı uyandırdı. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Elif Erbakan’ın adaylığı, Yeniden Refah Partili Doğan Aydal’ın açıklamalarıyla doğrulanmış gibi görünüyor. AKP ile iş birliği yapmayı reddeden Yeniden Refah’ın başka bir ittifak içinde yer alabileceği de iddia ediliyor. Hatta ittifak görüşmelerinin çoktan başladığı söyleniyor.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde en çok merak edilen iller İstanbul, Ankara ve İzmir. Bu nedenle her partinin bu üç büyükşehir için aldığı kararlar önemli. Yeniden Refah Partisi ile AKP arasındaki temaslar sonuçsuz kalınca, YRP lideri Fatih Erbakan kendi adaylarıyla yarışacaklarını duyurdu.

AKP trollere savaş açtı: Devlet Bahçeli'nin önerisi de masada... AKP trollere savaş açtı: Devlet Bahçeli'nin önerisi de masada...

İKİ PARTİLİ BİR İTTİFAK MI?

Yeniden Refah Partisi’nin seçime iki partili bir ittifakla gireceği de konuşuluyor. Bu iddiayı Sözcü TV’de canlı yayına katılan gazeteci Yaşar Aydın ortaya attı. Aydın’a göre, bu iki parti 2023 seçimlerinde Millet İttifakı’nda yer alan Saadet ve Gelecek partileri.

“İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR” İDDİASI

Aydın, özellikle Gelecek Partisi ile Yeniden Refah Partisi arasında görüşmelerin devam ettiğini belirtti. “Sanırım aday isimleri konusunda bazı görüşmeler var. Gelecek Partisi’nin isimlere göre bir karar vereceği yönünde bir bilgi var” dedi.

CANLI YAYINDA ELİF ERBAKAN İÇİN ÇARPICI SÖZLER

Diğer yandan gündemi sarsan bir başka iddia da Yeniden Refah’ın İstanbul adayıyla ilgili. Bir süredir kulislerde adı geçen Necmettin Erbakan’ın kızı Elif Erbakan’ın adaylığı, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal’ın Halk TV’deki sözleriyle güçlendi.

İBB için adaylığı kesinleşen isimler arasında Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum, Birol Aydın, Azmi Karamahmutoğlu, Buğra Kavuncu ve Taylan Yıldız var. Bu isimlere Memleket Partisi’nden bir adayın ve DEM Parti’den Başak Demirtaş’ın da katılacağı konuşuluyor.

ALTINÖZ DE ADAY OLABİLİR Mİ?

Elif Erbakan’ın bu listede olup olmayacağı ise merak konusu. Doğan Aydal, partisinin İBB adayı hakkında “Elif Erbakan uygun bir aday olur diye düşünüyorum.” diyerek iddiaları destekledi. Kulislerde ayrıca Necmettin Erbakan’ın damadı, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz’ün de aday olabileceği söyleniyor.

Kaynak: Haber merkezi