Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Mehmet Altınöz, 2024 Yerel Seçimleri öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Altınöz, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bize vefa göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Bizi desteklesinler” dedi.

Millet İttifakı’nın ayrı ayrı yarışacağı seçimlerde, Cumhur İttifakı’nda ise AKP ve MHP dışında bir ortaklık görünmüyor. Bu ortaklığın bir parçası olan Yeniden Refah Partisi ise İstanbul’da kendi adayını çıkarmayı planlıyor.

YENİDEN REFAH SÜRPRİZ PEŞİNDE

İBB adaylığı için ismi geçen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, 12punto’ya konuştu. Altınöz, partide 5 yıldır İstanbul sorumlusu olduğunu belirtti.

Adaylığı kesinleşmediğini söyleyen Altınöz, şöyle konuştu:

“Bu, teşkilatımızın bana gösterdiği bir ilgi ve takdir olarak yorumluyorum. Henüz böyle bir karar alınmadı. Genel merkezimiz ve Genel başkanımız bu konuda bir açıklama yapmadı. Belki de teşkilatımızın, arkadaşlarımızın ilgisi veya yorumları nedeniyle böyle bir bilgi paylaşılmış olabilir. Kesin bir durum yok.”

“ERDOĞAN’IN BİZE VEFA GÖSTERMESİ LAZIM”

Altınöz, “Partiniz İBB’de aday gösterecek mi?” sorusuna ise AKP’nin 2024’te de İstanbul’u kaybedeceğini ifade etti.

Altınöz, şunları söyledi:

"İnşallah. Evet, göstereceğiz. Genel Başkanımıza bir tv programında gazeteci arkadaşımız büyük şehirlerde ittifak yapmayı düşünüp düşünmediğimizi sormuştu. Genel Başkanımız da ‘İstanbul, Ankara’da olabilir’ demişti. Ben de Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl sorumlusu olarak şöyle yorumluyorum:

2019’da zaten AKP yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı kaybetti. 2024’te de kaybedecek. Kaybetmemesi için Yeniden Refah Partisi’ni desteklesin. Yeniden Refah Partisi çatısı altında İstanbul ve Ankara’da bu ittifak gerçekleşsin. Biz Cumhurbaşkanlığı’nda Sn. Erdoğan’ı destekledik. Sn. Erdoğan’ın ve AKP yöneticilerinin bize bir vefa borcu var.

Bu vefa borcunu da yerel seçimlerde AKP yöneticileri, Sn. Cumhurbaşkanı, AKP'li arkadaşlarımız, kardeşlerimiz İstanbul ve Ankara’da bizi desteklesinler. Bizim adayımızı desteklemek suretiyle İstanbul ve Ankara’da ittifak yapalım.

CHP'li başkan kendi partisinden kalan borcu astı CHP'li başkan kendi partisinden kalan borcu astı

“ŞARTIMIZ BİZİM ADAYIMIZI DESTEKLEMELERİ”

İstanbul’da Yeniden Refah Partisi çatısı altında bizim ilkelerimize uygun, ilkelerimizi kabul eden, yerel seçimlerle ilgili siyasi şartlarımızı kabul eden her partiyle ittifak yapabiliriz.

Bizim adaylarımızı destekleyecekler. Şartımız bu. Yeniden Refah Partisi Türkiye’nin yıldız partisi. Güçlenerek 45 derece açıyla teşkilat sayılarını artırmaya devam ediyor. Anketlerde de rakamlarımız artarak vatandaşın bize olan ilgisi devam ediyor.

Üye sayılarımız her geçen gün artıyor. Son 3 ayda üye sayısını yüzde 50’ye katlayan partiyiz."

Kaynak: Haber merkezi