31 Temmuz’da düzenlenen ancak iptal edildiği için dün yeniden yapılan 2022-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarında bir skandal daha yaşandı.

Bazı soruların daha önce daha önceden deneme sınavlarında sorulduğu ortaya çıktı.

yönerge yayınları

yönerge 1

iki

2....

Konuyla ilgili CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya,

"2. SORU, 31. SORU, 32. SORU, 52. SORU, 57. SORU VE 60. SORULARA AÇIKLIK GETİRİLMESİNİ İSTİYORUM"

"Sınav yapılmadan önce ÖSYM Başkanlığı önünde bir basın açıklaması yaparak yetkilileri uyarmıştım; 48 günde hazırladığınız sorular gençlerin kaderiyle oynayacak boyutta olmasın diye, sorular bir başkalarına benzemesin diye. Çok ağır sorular sorulduğunu biliyorum. Bu bir yana, şu soruları kamuoyuyla paylaşıyorum. Bu sorulara ÖSYM’nin ve ilgili kurulların yanıt vermesi lazım. 2. soru, 31. soru, 32. soru, 52. soru, 57. soru, 60. soru herhangi bir yayınevinin sorularıyla aynı mıdır, değil midir? Bu sorulara açıklık getirilmesini istiyorum. Bu, benim ve sınav girenlerin tespit ettikleri.

Tespit edemediklerimizin de olduğunu biliyorum. Buradan sınava girenlere de bir çağrı yapıyorum; daha önce karşılaştığınız sorularla ÖSYM’nin soruları arasında aynılık varsa lütfen bize ulaştırın. Devlet Denetleme Kurulu raporunuz ne oldu? Ankara Cumhuriyet Savcılığı, suç duyurusunda bulunmuştuk, soruşturmanın neticesi nedir? ÖSYM Başkanı, sen göreve geldikten sonra bu soruları kimler ve nasıl hazırladı? Kamuoyu bunları bilmek istiyor. Bir kez daha gençlerimizin umudu çalınmasın istiyoruz. Bu konuda yetkilileri sorumlu davranmaya ve göreve davet ediyoruz.” dedi.

"BİZ DEVLETİMİZE GÜVENEMEYECEKSEK GELECEĞİMİZİ NASIL ŞEKİLLENDİRECEĞİZ"

ÖSYM’nin yaptığı ALES, YDS ve YÖK DİL sınavlarına hazırlanan bir doktora öğrencisi, artık hiç kimseye hiçbir şeye güvenim kalmadı. Üniversitede akademisyen olmak için bu sınavlara giriyorum ancak KPSS’de yaşananlar hem aklımın bir kenarında. Türkiye genelinde yapılan hiçbir sınava güvenim kalmadı. Geleceğim açısından çok tedirginim. Bunu söylerken bile utanıyorum ancak biz devletimize güvenemeyeceksek geleceğimizi nasıl şekillendireceğiz.”

Editör: Habererk Com