Acıpayam'da orman yangını: 7 hektar alan zarar gördü

Acıpayam'da orman yangını: 7 hektar alan zarar gördü
Acıpayam'daki orman yangını 3 saatte kontrol altına alındı, 7 hektarlık alan zarar gördü.

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde dün saat 16.00 sıralarında çıkan bir yangın, 3 saat süren yoğun bir müdahale sonucu kontrol altına alındı.

Yangın, Sandalcık Mahallesi yakınlarındaki bir tarım arazisinde başladı ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak ormanlık alana sıçradı. Olay yerine, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 uçak, 6 helikopter, 14 arazöz, 5 iş makinesi, 13 ilk müdahale aracı ve 163 personel sevk edildi. Havadan ve karadan yapılan yoğun çalışma sonucu yangın, saat 19.00 sıralarında kontrol altına alınabildi.

İlk tespitlere göre yangında yaklaşık 7 hektarlık bir alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatılırken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. (DHA)

247381-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.