Adana'da çocuklarla anlamlı fidan dikimi: Zeydan Karalar için de fidan dikildi

Adana'da çocuklarla anlamlı fidan dikimi: Zeydan Karalar için de fidan dikildi
Adana'da çocukların da katıldığı fidan dikim etkinliğinde, yanan ormanlar ve çocuklar için dikilen fidanlara ek olarak, tutuklu Belediye Başkanı Zeydan Karalar için de bir fidan dikildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Koruluğu'nda, miniklerin katılımıyla anlamlı bir fidan dikim etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer ve çok sayıda çocuk katıldı.

Programa katılanlar, yanan ormanlar ve çocuklar için birer fidan dikerken, tutuklu bulunan Başkan Zeydan Karalar için de ayrı bir fidan dikildi. Başkan Vekili Geçer, etkinlikte yaptığı konuşmada son yıllarda yaşanan orman yangınlarının ülkeyi ciddi şekilde etkilediğini vurguladı.

Geçer, "Ormanlarımız bizim ciğerlerimiz, yüreğimiz. Yanan ormanlarla birlikte bizim de yüreğimiz, ciğerimiz yanıyor. Fidan dikerek bu acıyı ve yangının yarattığı tahribatı hafifletmeyi amaçladık." dedi ve Orman Bölge Müdürlüğü ile iş birliği içinde yeni yeşil alanlar oluşturmak için çalıştıklarını belirtti. Çocukların katılımıyla fidan dikimi etkinliğini Çocuk Hakları Koruluğu'nda gerçekleştirmeyi tercih ettiklerini, hem çocuk haklarına ilişkin farkındalık oluşturmak hem de yanan ormanların yerine yeni yeşil alanlar oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.