Aksaray'da şehit olan Özkan Özkanlı'nın yetim öğrencilere yardımları ortaya çıktı

Aksaray'da şehit olan Özkan Özkanlı'nın yetim öğrencilere yardımları ortaya çıktı
Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit düşen Özkan Özkanlı'nın yetim öğrencilere verdiği burs ve harçlıklar ortaya çıktı.

Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Özkan Özkanlı'nın (25), yetim öğrencilere yaptığı yardımlar ortaya çıktı. Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde ikamet eden Özkanlı, 2023 yılında göreve başlamış ve bekar bir askerdi. Şehit olan Özkanlı'nın acı haberi, dün ailesine askeri yetkililer tarafından iletildi.

Özkan Özkanlı, babasının vefatının ardından kardeşiyle birlikte yetim olarak büyüdü. Lise eğitimini öğretmenlerinin desteğiyle tamamlayan Özkanlı, göreve başladıktan sonra da öğretmenleriyle iletişimini sürdürdü. Öğretmenleri aracılığıyla bir öğrenciye 12 ay boyunca burs sağladı, ayrıca 2 yıldır yetim öğrencilere bayram ve özel günlerde harçlık gönderdi.

Şehit Özkan Özkanlı'nın cenazesi, yarın Ortaköy'de düzenlenecek askeri törenin ardından Namlıkışla Köyü Mezarlığı'nda toprağa verilecek. DHA'nın haberinde yer alan bilgilere göre, Özkan Özkanlı'nın metan gazından etkilenerek şehit olduğu belirtildi.

237897-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.