Ali Paşa Şanlı: Emeklilere asgari ücret düzeyinde bayram ikramiyesi talep ediyoruz
Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, emeklilerin ekonomik durumlarına ilişkin ciddi endişelerini dile getirdi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, emeklilere en az asgari ücret tutarında bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğini vurgulayan Şanlı, mevcut şartlarda emeklilerin temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandıklarını belirtti.
Şanlı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın emekli maaşları hakkındaki açıklamalarını eleştirerek, Yılmaz'ın emeklilerin büyük bir kısmının 15 bin liranın altında maaş aldığından habersiz olduğunu söyledi. 10 milyona yakın emeklinin 14 bin 469 lira maaş aldığını hatırlatan Şanlı, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti. Sendika olarak, iki milli ve iki dini bayram için toplam dört ikramiye verilmesi talebini sürekli olarak dile getirdiklerini vurguladı.
Emeklilerin yaşadığı zorlukları örneklerle açıklayan Şanlı, bir emeklinin yarım litre suyla gününü geçirdiğini ve çay bile içemediğini söyledi. Emeklilerin tatil yapmayı hayal bile edemeyecek durumda olduğunu belirten Şanlı, Eskişehir'de en düşük kiraların 10 bin liradan başladığını ve emeklilerin ev sahibi olmadığı takdirde yaşamlarını sürdürmelerinin olanaksız olduğunu belirtti. Temmuz ayında maaş zamlarına yönelik eylemlerini artıracaklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.