Alimoğlu Vakfı, Hatay'da beşinci kütüphaneyi açtı

Alimoğlu Vakfı, Hatay'da beşinci kütüphaneyi açtı
Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı, depremden etkilenen Hatay'da beşinci kütüphanesini açtı.

2021 yılında kurulan Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı, "Kitap Gibi Şehirler" projesi kapsamında deprem bölgesindeki okullara kütüphane inşa etmeye devam ediyor. Vakıf, Hatay Sosyal Bilimler Lisesi'nde beşinci kütüphanesini tamamlayarak öğrencilerin hizmetine sundu. Bu proje ile 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerdeki eğitim altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

Daha önce Kahramanmaraş, İstanbul, Adıyaman ve Elazığ'da dört kütüphane açan vakıf, Hatay'daki yeni kütüphane ile çalışmalarını genişletiyor. Hatay Sosyal Bilimler Lisesi'ndeki açılış törenine; Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, Antakya İlçe Şube Milli Eğitim Müdürleri, Türk Kızılayı Hatay Kurucu Başkanı Şükrü Kudret Özbakış, Memursen Hatay İl Başkanı İsmail Bayrakdar, Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yunus Emre Alimoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yunus Emre Alimoğlu, törende yaptığı konuşmada kütüphanelerin bilgiye erişimden öte umut ve dayanışma sembolü olduğunu, gençlerin hayallerini besleyeceğini ve onları geleceğe taşıyacağına inandığını dile getirdi. Ahmet Tecimen ise eğitime yapılan yatırımların önemini vurgulayarak Alimoğlu Vakfı'na teşekkür etti ve kütüphanenin hayırlı olmasını diledi. Açılışın ardından öğrenciler kütüphaneyi gezdi. Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı, "Kitap Gibi Şehirler" projesiyle bölgedeki gençlerin bilgiye erişimini kolaylaştırmayı, eğitime olanak sağlamayı ve sosyal-kültürel yapıyı güçlendirmeyi amaçlıyor ve eğitim odaklı projelerine devam edeceğini açıkladı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.