Altınordu'da yol çalışmasında tarihi mezar kalıntıları bulundu
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, kentte yürütülen yol genişletme çalışmaları sırasında Roma veya Bizans dönemine ait olduğu düşünülen kiremit mezar kalıntılarına rastlandığını açıkladı. Akkese Mahallesi Bayraktaroğlu Sokak'ta mart ayında başlatılan yol çalışması sırasında, dün belediye ekiplerinin çalışması esnasında kepçenin küreğine kiremit parçaları takılması üzerine çalışma durduruldu ve Ordu Müze Müdürlüğü bilgilendirildi.
Bölgeye gelen arkeologlar ve müze personeli, yaptıkları incelemelerde üstü kiremitle kaplı, en az iki kiremit mezar tespit etti. Kurtarma kazısı çalışmaları başlatıldı ve bir mezarda insana ait olduğu düşünülen bir kafatası ve kemik parçaları bulundu. Buluntular incelenmek üzere Ordu Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Kazı çalışmaları bugün kaldığı yerden devam edecek, mezarların kesin tarihi ve özellikleri ise arkeolojik değerlendirme sonucunda belirlenecek.
Belediye Başkanı Ulaş Tepe, sürecin ilgili kurumlarla koordineli şekilde yürütüldüğünü belirterek, kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından gerekli değerlendirmelerin yapılacağını ve yol çalışmasının iş birliği içerisinde yeniden şekillendirileceğini ifade etti. Mahalle Muhtarı Ömer Manav ise, kepçenin küreğinde görülen farklı renkteki taşın kiremit olduğu ve mezarların açılmasıyla kemik parçalarının ortaya çıktığını, mahalleli olarak kazı çalışmalarını heyecanla takip ettiklerini dile getirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.