Hatay'ın Armutlu Mahallesi'nde okul ve sağlık ocağı yok: 'Yeniden inşa değil, yok sayma'
6 Şubat depremlerinde büyük ölçüde yıkılan Hatay'ın Armutlu mahallesinde, yeni yapılanma planında okul ve sağlık ocağı yer almıyor. Bu durum, CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu tarafından "yeniden inşa değil, yeniden yok sayma" olarak nitelendirildi. Milletvekili Mullaoğlu'nun yanı sıra, mahalle sakinleri ve çeşitli kuruluşlar da bu eksikliğe tepki gösteriyor.
Armutlu mahallesinde, deprem öncesinde yaklaşık 10 bin kişilik bir nüfusa ve bin civarında öğrenciye hizmet veren üç okul ile bir sağlık ocağı bulunuyordu. Yeni planlamada bu temel hizmet birimlerinin yer almaması, eğitim ve sağlık hizmetlerinden yoksun kalma endişesini doğuruyor. Okul Aile Birliği'nden Sevinç Yaman, çocukların yetersiz koşullar altında eğitim gördüğüne dikkat çekerek, okulun yeniden inşasını talep etti.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Ali Kanatlı, depremden önce 20 bin kişiye hizmet veren sağlık ocağının yokluğunun ciddi sorunlar yaratacağını vurguladı. Kanatlı, gebe kadınların, bebeklerin ve yaşlıların sağlık hizmetlerine erişiminde yaşanacak güçlükleri dile getirerek, Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş ise, okulun olmamasının çocukların güvenliğini ve eğitimlerini olumsuz etkileyeceğini belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.