Karşıyaka Spor Kulübü, Mavişehir'deki binasından tahliye edildi
İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka Spor Kulübü, Mavişehir'deki binasını boşaltmak zorunda kaldı. 2024 yılında Karşıyaka Belediyesi tarafından tahsis edilen ve geçen yıl düzenlemelerden geçirilen bina, kulübün idari merkezi olarak kullanılıyordu. Kurban Bayramı öncesinde belediyeden gelen tebligatın ardından bugün tahliye işlemleri başladı.
Belediyenin, Sayıştay raporu nedeniyle bu kararı aldığı ve binanın kiraya verileceği belirtiliyor. Kulüp, uzun yıllar Yalı Tesisleri'ndeki binayı kullandıktan sonra 2015 yılında stat projesi nedeniyle yıkılan binanın ardından Mavişehir'deki TOKİ binasına taşınmış, burayı da kulüp müzesi olarak düzenlemişti. Geçen yıl ise Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nden Mavişehir'deki yeni binaya taşınmıştı.
Karşıyaka Belediyesi, kulübün idari merkezini Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'na taşımasını önerdi. Yeni kulüp binası kararı ise 26 Haziran'daki kongrede seçilecek yönetim tarafından verilecek. Öte yandan, daha önce belediyeyle yapılan anlaşma çerçevesinde açılan KSK Fan Zone da kapatılmıştı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.