Antalya'da 25.05.2025'te nikah yoğunluğu: 122 çift evlenecek
Antalya'da evliliklerini özel bir güne denk getirmek isteyen çiftlerden yoğun bir talep var. 25.05.2025 tarihi için nikah dairelerine normalin beş katı kadar randevu başvurusu yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve merkezdeki üç ilçede toplam 122 çift bu tarihte dünyaevine girecek.
Nikah tarihlerini anlamlı kılmak isteyen çiftler, 25.05.2025 tarihini aylar öncesinden ayırtmış. Antalya Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Memurluğu, normalde 5-8 çiftin nikahını kıydığı günlerde, gelen yoğun talep üzerine ikinci bir salon açarak çiftlerin taleplerini karşıladı. Evlendirme dairesinde normal zamanların beş katı fazla nikah kıyılacak; sadece Büyükşehir Belediyesi'nde 40 çiftin nikahı kıyılacak.
Büyükşehir Belediyesi'nde görevli evlendirme memuru Mustafa Pilavcu, yoğun talebe ilişkin olarak, "Sayın Başkanımız Muhittin Böcek'in talimatıyla ikinci salonu açtık ve bugün iki salonda 40 nikah kıyacağız. 5 ila 8 arasında değişen günlük nikah sayımız bu özel günde çok yüksek. Gelen talepleri geri çevirmemeye çalıştık. Diğer ilçe belediyelerinde de yoğunluk var." dedi. Pilavcu ayrıca, "Yurt dışından gelen çiftlerimiz de var. 5 ve 2 sayısının uğuruna inanarak geçen yıl nişanlanan ve bu günü bekleyen çiftlerimiz de var. Bu özel günde evlenmek isteyen çiftlere destek oluyoruz. 40 çiftin nikahını kıyacağız ve bu, 14 Şubat gibi özel günlerden bile daha yüksek bir sayı." diye konuştu.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.