Antalya'da deniz polisi, elektronik can simidiyle boğulma vakalarına anında müdahale ediyor

Antalya'da deniz polisi, elektronik can simidiyle boğulma vakalarına anında müdahale ediyor
Antalya'da deniz polisi, uzaktan kumandalı elektronik can simitleriyle boğulma vakalarına anında müdahale ediyor.

Antalya'da görev yapan deniz polisleri, olası boğulma ve yüksekten denize düşme vakalarında hayat kurtarıcı bir teknolojiyi kullanıyor. Uzaktan kumandalı elektronik can simitleri sayesinde, kazazedelere saniyeler içinde müdahale edilerek güvenli bölgeye ulaştırılıyor. Bu sistem, özellikle zorlu hava koşullarında ve botların yaklaşmasının mümkün olmadığı durumlarda büyük önem taşıyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü'nde 5 elektronik can simidi görev yapıyor. Her biri aynı anda 2 kişiyi taşıyabilen bu can simitleri, uzaktan kumanda ile kontrol ediliyor ve kazazedeyi riskli durumdan hızla kurtarıyor. Başkomiser Uğur Arı, Antalya'nın önemli bir turizm merkezi olduğunu ve yaz sezonunda yaşanabilecek olumsuzluklar için hazırlıklı olduklarını vurguladı.

Arı, sistemin yaklaşık 800 metre mesafedeki kazazedelere uzaktan müdahale edebildiğini ve uzman personelin denizden veya karadan yönlendirmeyle kişiyi güvenli alana ulaştırdığını belirtti. Sistemin etkin kullanımı ve uzman personelin varlığı, Antalya'da deniz güvenliğinin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor. (DHA)

242185-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.