Ardahan'da patates üretimi durdu: Çiftçi Çimli, 60 ton tohumu çöpe atmak zorunda

Ardahan'da patates üretimi durdu: Çiftçi Çimli, 60 ton tohumu çöpe atmak zorunda
Ardahan'da patatesin planlı üretimden çıkarılması nedeniyle çiftçi Taner Çimli, 60 tona yakın patates tohumunu çöpe atmak zorunda kaldı.

Ardahan'da, planlı üretim listesinden çıkarılan patates nedeniyle çiftçiler büyük bir mağduriyet yaşıyor. 35-40 yıldır esnaflık ve tarımla uğraşan Taner Çimli, bu yıl patates ekemediğini ve elinde yaklaşık 60 ton patates tohumu kaldığını belirtti.

Çimli, Tarım İl Müdürünün patates ekilmemesi yönündeki talimatına tepki göstererek, 15-20 ton tohumu ektiğini ancak kalan 30 tonu çöpe atmak zorunda kalacağını ifade etti. "Bu tohumlar depoda bekliyor. Müdürümüz gelsin ve bu zararı görsün, bu zararı o karşılasın." dedi.

Ardahan'ın patates üretimine uygun verimli topraklara sahip olduğunu vurgulayan Çimli, bugüne kadar herhangi bir teknik destek almadığını da dile getirdi. "Tarlama hiçbir görevli gelmedi. Batıda ziraat mühendisleri çiftçinin yanında olur ama burada kimse koltuğundan kalkıp tarlaya gelmiyor. Hükümetimize sesleniyoruz: Bu uygulamalara bir an önce çözüm bulunsun, üreticiye sahip çıkılsın." şeklinde konuştu.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.