Ardahan'da şap hastalığı: CHP'den Tarım Bakanı Yumaklı'ya sert eleştiri
CHP heyeti, Ardahan'ın Göle ilçesinde şap hastalığından etkilenen çiftçileri ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, bin 500'ün üzerinde hayvan telef olduğunu ve devletin sahada yetersiz kaldığını belirterek yetkililere tepki gösterdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu ve Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak, şap hastalığının etkilerini yerinde görmek için Filizli Köyü'ndeki çiftçilerle görüştü. Çiftçiler, yaşadıkları mağduriyeti ve devletin yetersiz desteğini dile getirdiler. Filizli köyünde konuşan bir çiftçi, kuraklık ve şap hastalığının hayvanlarına verdiği zararı anlatırken, ilaçlamada yaşanan sorunları ve yetkililerin bölgeye gelmemesini eleştirdi.
Erhan Adem, Göle ilçesindeki hayvan ölümlerinin sayısının resmi açıklamaların çok üzerinde olduğunu, bin 500'ün üzerinde hayvanın telef olduğunu vurguladı. Yetkililerin gerekli önlemleri almadığını, İran'ın aksine önlem alınmadığını ve bunun sonucunda hayvanların öldüğünü, çiftçilerin isyan ettiğini söyledi. Adem, hayvan sağlığı için yetersiz personel olduğunu, et ve süt üretiminde sorunlar yaşanacağını, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı da eleştirerek görevinden ayrılmasını istedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.